Ousmane Dembele ima jedinstvenu šansu uzeti 25 miliona eura
Francuza nikako da krene u Barceloni gdje bi rado igrao, pa je moguće da će ovog ljeta promijeniti sredinu (Foto: EPA)

Ima sjajan ugovor

Ousmane Dembele ima jedinstvenu šansu uzeti 25 miliona eura

Midhat Šljivak

Fudbaler Barcelone Ousmane Dembele (26) lako može zaraditi 25 miliona eura. To će se desiti ako neki tim odluči aktivirati njegovu otkupnu klauzulu u ugovoru s Barcelonom koja iznosi 50 miliona eura nakon čega bi njemu pripalo pola od tog iznosa.

Ousmane Dembele je kroz karijeru imao brojne povrede zbog kojih nikada nije uspio pokazati sav potencijal koji posjeduje. Ipak, u Barceloni ga veoma cijene i želja im je da igra ostane.

Ugovor 26-godišnjeg ofanzivca s katalonskim klubom traje do ljeta 2024. godine. Međutim, već u narednim mjesecima on bi mogao otići jer je odštetna kaluzula u njegovom ugovoru 'samo' 50 miliona eura.

Primamljivo je to za mnoge klubove, posebno za francuski PSG. Pretpostavlja se da bi oni mogli krenuti po Dembelea, a interesantno je svakako da bi polovica od 50 miliona eura išla u džep francuskog fudbalera.

Po dogovoru kojeg ima s Barcelonom, Dembele će dobiti pola novca od otkupne klauzule, pa on ovog ljeta ima jedinstvenu šansu napuniti račun s dodatnih 25 miliona eura.

Oglasi

Sve što je potrebno je da neko aktivira njegovu odštetnu klauzulu, a izvjesno je da bi se to moglo desiti veoma brzo.

Ousmane Dembele je ove sezone zbog povrede propustio dobar dio sezone. Zato je nastupio u samo 33 utakmice uz učinak od osam pogodaka i sedam asistencija.

Francuski ofanzivac je od 2017. godine kada je stigao na Camp Nou iz Borussije Dortmund u transferu vrijednom 140 miliona eura odigrao 183 utakmice uz 40 postignutih golova i 41 asistencije.

Dembele je prethodnih godina zbog svog ponašanja bio često na udaru navijača Barcelone. Mnogi su tražili njegov odlazak, ali on se nakon ženidbe potpuno smirio i promijenio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Problem koji je ostao su povrede. Često je nesretni Francuz van terena i nikako da odigra sezonu u kojoj će na pravi način pokazati sve što zna.

Treba istaći da se s Dembeleom pored francuskog PSG-a povezuje i minhenski Bayern, no malo je vjerovatno da će on doći na Allianz Arenu ovog ljeta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi