Dembele Xaviju objasnio razloge odlaska u Pariz, prozvao pojedine igrače

Na kraju završio u Parizu

Dembele Xaviju objasnio razloge odlaska u Pariz, prozvao pojedine igrače

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac Ousmane Dembele karijeru će nastaviti u PSG-u i samo se čeka zvanična potvrda transfera.

Barcelona se nadala da će zadržati Dembelea, on je također tvrdio da je sretan u klubu, ali čini se da je lagao. Ušao je u pregovore s PSG-om, koji je na kraju uz pomoć klauzule za 50 miliona eura pridobio potpis bivšeg ofanzivca dortmundske Borussije.

Dembele je održao sastanak sa trenerom Xavijem Hernandezom kako bi mu objasnio razloge svoje odluke te je tom prilikom otkrio da je bilo problema u ekipi.

"Želim nastaviti ovdje i osvajati naslove, ali u zdravom okruženju", rekao je navodno sam igrač treneru, te je potom rekao da postoji "više osoba koje su protiv mene".

Dembeleu je nedvojbeno ostala u sjećanju epizoda kada su ga ostavili na tribinama mimo trenerovih kriterija jer nije želio obnoviti ugovor i nije se želio izlagati novoj situaciji ovakvog tipa.

Oglasi

Naglasio je Xaviju aktivno i pasivno da u svojoj odluci nije dao prednost novcu - unatoč činjenici da PSG-ova ponuda gotovo utrostručuje njegova trenutna primanja -, nego manjak povjerenja odgovornih u klubu. Istakao je ipak da je Xavi uvijek bio tu uz njega i da je on taj kojem nema šta da prigovori.

Inače, Dembele je već u Parizu, dok se Barcelona vratila sa turneje u Sjedinjenim Američkim Državama.

PSG je na vrijeme ispoštovao odredbe njegovog ugovora putem pisma poslanog LaLigi u kojem je obavijestio svoju spremnost da kupi Dembelea za 50 miliona eura.

U Barci su se nadali da će im pripasti barem polovina tog iznosa... Barcelona je Dembelea dovela za 135 miliona eura prije šest godina, što znači da će samo na njegovom transferu izgubiti više od 100 miliona.

Bilo kako bilo, Barcelona je u problemu, morat će što prije da pronađe novog krilnog napadača, a već postoji niz kandidata, među kojima i nekadašnji igrač Katalonaca Alexis Sanchez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pojavile su se čak glasine da bi Neymar mogao u Barcelonu iz Pariza na posudbu nakon transfera Dembelea. Neymar je proveo četiri vrlo uspješne godine u Barci između 2013. i 2017., formirajući sjajno partnerstvo s klupskim legendama Lionelom Messijem i Luisom Suarezom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi