Dembele htio zabiti nož u leđa Barceloni, ali je Laporta uspio otkriti njegov plan

Dao mu jasan rok

Dembele htio zabiti nož u leđa Barceloni, ali je Laporta uspio otkriti njegov plan

Endin Čaušević

Ousmane Demebele ove sezone konačno igra kako se od njega očekuje u dresu Barcelone, ali čini se da bi uskoro ponovo mogao naljutiti Katalonce.

Dembele je u Barcelonu stigao ne ljeto 2017. godine kao zamjena za Neymara i Barcelona ga je Borussiji Dortmund platila nevjerovatnih 140 miliona eura. No, Francuz je prethodnih sezona muku mučio s povredama i nije uspio da opravda očekivanja.

No, nakon što je Ronald Koeman stigao na trenersko mjesto uspio je nekako da nađe pravi ritam za Dembelea. Francuski reprezentativac ove sezone konačno je pokazao zbog čega je toliko plaćen, ali jasno je da se od njega očekuje još i više.

Dembele s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2022. godine i nije tajna da Katalonci pokušavaju produžiti saradnju s njim. Barca je u nekoliko navrata nudila novi ugovor Dembeleu, ali nisu dobili potvrdan odgovor.

Francuz traži nešto više novca nego što trenutno zarađuje, ali iz kluba ne pristaju na to jer je jasno u kakvoj finansijskoj situaciji se nalaze.

Katalonski Sport jutros je objavio da u katalonskom klubu sada sumnjaju da Dembele svjesno odbija da produži ugovor i da ima namjeru narednog ljeta da ode bez obeštećenja.

Oglasi

Zbog toga je Joan Laporta donio odluku da će čekati Dembelea do kraja ove sezone i da će se on na ljeto morati izjasniti povodom novog ugovora.

Ukoliko Francuz definitivno odbija mogućnost da produži saradnju onda će ga Barcelona staviti na transfer listu i to s minimalnom cijenom od 50 miliona eura kako bi barem nešto zaradili.

Dembele se povezuje već neko vrijeme s Juventusom koji je u kontaktu s njegovim agentom. Cilj Stare dame je da on ostane u Barci do kraja ugovora i da onda dođe kao slobodan igrač, ali čini se da je Laporta uspio da pročita njihov plan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Barcelone odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima, te je uspio postići deset golova i dodati još četiri asistencije.

Ovaj 23-godišnji fudbaler ponikao je u Rennesu iz kojeg je na ljeto 2016. godine za 15 miliona eura prešao u Dortmund. No, samo godinu dana kasnije njemački klub je zaradio nevjerovatnih 125 miliona eura od njegove prodaje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SN78
Juve, Juve, stara "dama"....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi