S 13 godina u suzama napustio kuću, pa postao zvijezda: "I dalje sam razočaran zbog Juventusa"

Klub iz Torina će mu uvijek biti u srcu

S 13 godina u suzama napustio kuću, pa postao zvijezda: "I dalje sam razočaran zbog Juventusa"

E. Čaušević

Moise Kean je pred početak ove sezone stigao u PSG na posudbu iz Evertona i uspio je ostaviti dobar utisak na Parku Prinčeva.

U posljednje vrijeme dosta se piše o tome da će Parižani otkupiti njegov ugovor od Evertona ovog ljeta jer je Kean pokazao da se radi zaista o velikom potencijalu.

On je ove sezone u svim takmičenjima za PSG odigrao 39 mečeva i zabio je 18 golova. U Evertonu nije imao mjesta u početnom sastavu, a čini se da je dolazak u redove francuskog prvaka za njega bio pun pogodak.

Poznato je da je Kean ponikao u Juventusu i za prvi tim Stare dame debirovao je još sa 17 godina. Međutim, na iznenađenje svih klub iz Torina odlučio ga je prodati na ljeto 2019. godine kada je za skoro 30 miliona eura prešao u Everton.

Kean će uvijek nositi Juventus u srcu, ali je priznao da je razočaran što je morao napustiti ovaj klub.

"U Juventusu sam imao dosta važnih trenera od Grossa do Allegrija koji mi je dao šansu u prvom timu. Vjerovao je u mene i na tome ću mu uvijek biti zahvalan. Pomogao mi je mnogo u karijeri, ali kada je on otišao promijenila se situacija", priča Kean i nastavlja.

Oglasi

"Bit ću iskren, razočaran sam što sam morao da napustim Juventus. tamo sam odrastao i ne znam gdje bih danas bio bez tog kluba. Ipak, shvatio sam da je to život fudbalera i prihvatio sam to. Juventus će uvijek ostati u mom srcu".

Nedavno su se pojavile i špekulacije da bi se Kean na ljeto mogao vratiti Juventus, ali on nije htio puno da priča o tome.

"Ne znam šta će se desiti. Sada uživao u Ligi prvaka i kasnije ćemo vidjeti. Niko ne zna šta se može sutra desiti. Moj cilj je da napredujem što više i pokušavam da sazrijem kao čovjek, ali i fudbaler. Napustio sam dom kada sam imao 13 godina i otišao u Juventusovu akademiju. To je bio najdužniji dan za mene jer sam ostavio majku, braću i prijatelje. Ipak, sve se dešava s razlogom i to je promijenilo moj život", dodao je Kean.

Na kraju je Kean otkrio i ko je najbolji defanzinac protiv kojeg je imao priliku igrati u dosadašnjoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bez ikakve sumnje to je Virgil van Dijk. Nakon njega je Giorgio Chiellini protiv kojeg sam samo igrao na treninzima. Ipak, još uvijek imam ožiljak od jednog duela s njim", zaključio je Kean.

Pored Juventus, Evertona i PSG-a ovaj 21-godišnji napadač igrao je još u dresu Verone gdje je bio na posudbi u sezoni 2017/18.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Juventini
Lik je ko kamila na nogama. Potencijal..! Svašta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi