Određena sudbina Ousmanea Dembelea u Barceloni!
Barcelona ga želi zadržati u svojim redovima.

Nakon mnogo oscilacija

Određena sudbina Ousmanea Dembelea u Barceloni!

E. Ganibegović

Nakon mnogo oscilacija, problema sa povredama, uspona i padova u formi, čini se kako je konačno poznata budućnost Ousmanea Dembelea u Barceloni.

Drugi strijelac momčadi, vođa i talisman momčadi - riječi su koje se u posljednje vrijeme koriste u kontekstu Ousmanea Dembelea.

Francuz konačno ispunjava nade koje su u njega polagane, ne žali se na povrede i oscilacije u formi, zahvaljujući čemu je jedan od najistaknutijih igrača Barcelone ove sezone.

Dembele ima važeći ugovor s Barcelonom do junaa sljedeće godine. Prije nekoliko dana strani su mediji pisali da će klub morati napustiti Dembele ili Brazilac Raphinha, ukoliko klub želi dovesti Asensija ili neko drugo krilo. 

Ipak, čini se da Barcelona neće odustati od Dembelea. Ivan San Antonio, novinar španskog "Sporta", napisao je kako je Francuz blizu dužeg ostanka u katalonskom velikanu.

"Ousmane je osvojio povjerenje navijača Barcelone. Na terenu, gdje je fudbal svakim danom sazrijevao, ali i u uredima, potvrđujući svojim potezima da mu je namjera nastaviti nešto u što je malo ko vjerovao.

Oglasi

Potpisao je kratki ugovor do 2024. godine, za koji se nada da mu neće biti posljednji. Dembele proživljava svoje najbolje profesionalne i lične trenutke i osjeća se vrlo sretnim svojim životom u Barceloni i napredovanjem koje je postigao u momčadi Barcelone", napisao je. 

Trener Xavi ima puno povjerenja u Dembelea i redovno ga koristi u prvoj postavi.

"On je vrlo važan igrač za mene. Ima puno kvalitete i može napraviti razliku na terenu. Ima lakoću dobivanja duela, što je često odlučujuće na terenu. Rekao sam čelnicima i igraču da se nadam da ću ga zadržati godinama. Teško je naći igrača sličnog kalibra jer ih nema na svijetu", istakao je Xavi. 

Dembele je ove sezone za Barcelonu upisao 27 nastupa u svim natjecanjima. Postigao je osam golova i imao sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuz se pridružio Barceloni u ljeto 2017. za 140 milionaeura iz Borussije Dortmund. Od tada je za katalonski klub upisao 177 nastupa, postigao 40 golova i upisao 41 asistenciju.

Osvojio je pet trofeja s Barcelonom: dva španska prvenstva, dva Copa del Reyja i dva Superkupa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi