Barcelona mijenja prioritete, a razlog je Ousmane Dembele

Čeka se potpis

Barcelona mijenja prioritete, a razlog je Ousmane Dembele

E. Ganibegović

Zvanično, Ousmane Dembele je slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Barcelonom.

Francuz je prihvatio značajno smanjenje plate kako bi produžio ugovor s Barcelonom, ali još nije potpisao.

Učini li to, Katalonci više neće pokušavati transferirati Raphinu iz Leedsa, s obzirom da bi Brazilac bio u potpuno istoj poziciji kao Dembele.

Osim toga, kako navodi Mundo Deportivo, klubovi se nisu dogovorili kada će novac biti isplaćen. Jedini problem, međutim, bila bi želja ofanzivnog veznjaka da igra na Camp Nouu.

Tako će se, prema pisanju Mundo Deportiva , čekajući Lewandowskog Barca sada fokusirati na dovođenje trojice defanzivaca: Cesara Azpilicuete (Chelsea), Julesa Koundea (Sevilla) i Marcosa Alonsa (Chelsea), tim više što je Lenglet već otišao u Tottenham.

Iako je bio nezadovoljan platom koju je primao u Barceloni, Dembele će primati 40% manje nego do sada, odnosno platu jednaku onoj Ansua Fatija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ousmane Dembele igra za Barcelonu od 2017. godine, nakon transfera iz Borussije Dortmund. Tada je Barcelona za francuskog igrača platila 140 miliona eura.

U minuloj sezoni, Ousmane Dembele postigao je dva gola i dodao 13 asistencija u 32 utakmice na kojima je nastupio. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Halland
Miralem mora ostati ovaj lik nije bitan za igru ,Barci treba pravi Pjanić za ozbiljne stvari
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi