Dembele ponovo odbio produženje ugovora, a Xavi mu prišao nakon treninga i rekao samo jednu rečenicu

Francuz neće ostati u klubu

Dembele ponovo odbio produženje ugovora, a Xavi mu prišao nakon treninga i rekao samo jednu rečenicu

Endin Čaušević

Francuski reprezentativac Ousmane Dembele ponovo je odbio mogućnost da produži ugovor s Barcelonom. 

Katalonski klub je u nekoliko navrata ponudio Dembeleu mogućnost da produži ugovor koji ističe na kraju ove sezone, ali je Francuz to odbio.

On bi morao pristati na smanjenje plate kako bi pomogao klubu u teškoj finansijskoj situaciji, ali on i njegov agent Moussa Sissoko su to odbili i čak su tražili godišnju platu od 40 miliona eura što je sve šokiralo.

U Barceloni su bili strpljivi prethodnih sedmica s Dembeleom i vjerovali su da će pregovori napredovati, ali se to nije desilo.

Iako je on obećao Xaviju da će ostati i produžiti saradnju na kraju se predomislio, te je i na sastanku prije nekoliko dana njegov agent jasno poručio da Dembele ne želi ostati u Barceloni.

Mediji u Španiji objavili su da su u Barceloni zbog toga izuzetno ljuti, a posebno se to odnosi na Xavija koji je imao veliko povjerenje u Dembelea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Xavi je nakon posljednjeg današnjeg treninga prišao Dembeleu i jasno mu rekao da više neće biti u sastavu, te da će do kraja sezone mečeve posmatrati s tribina ili će napustiti klub do kraja januarskog prelaznog roka ukoliko za njega dođe ponuda.

Xavi je jasno poručio Dembeleu da više nema strpljenja s njim i da će se situacija promijeniti samo ukoliko produži ugovor s Barcelonom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zalik
Tako i treba. Vrati ga na PES
7 0
Ecosport
Molit će njega Barça još da produži iako on to nikako ne zaslužuje. Nadat se samo da će se naći neka budala da ga sad kupi kako ne bi otišao besplatno.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije