Ovaj dečko ne zna stati: Haaland postigao novi hat-trick, sada ima 26 golova na 18 mečeva

Mladi Norvežanin igra brutalan nogomet

Ovaj dečko ne zna stati: Haaland postigao novi hat-trick, sada ima 26 golova na 18 mečeva

Ono što radi mladi norveški napadač Erling Braut Haaland ove sezone u dresu Red Bull Salzburga je za rubriku vjerovali ili ne.

Norvežanin se proslavio brutalnim partijama u Ligi šampiona gdje je postigao čak sedam golova na četiri nastupa, ali mnogi ne prate ono što radi u austrijskoj Bundesligi.

On je prije večerašnjeg susreta protiv vrlo dobrog Wolfsbergera imao na svom kontu gotovo nevjerovatnih 12 golova na 11 utakmicam, ali to mu nije bilo dovoljno pa je postigao i večeras hat-trick.

Bio mu je to peti put ove sezone da postiže barem tri gola na meču čime je došao do cifre od 15 golova na 12 utakmica Bundeslige.

Ukupno gledajući, on je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 18 utakmica i postigao čak 26 golova što svijet modernog fudbala vrlo rijetko viđa.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Danas je Haaland pogađao u 4., 76. i 88. minuti te je na taj način svoj tim učvrstio na prvoj poziciji. Salzburg sada ima 38 osvojenih bodova nakon 14 odigranih susreta.

Inače, Haaland ima samo 19 godina, a špekuliše se da Salzburg već sada za njega traži čak 100 miliona eura.

Top Komentari

Dobojlija
Neymar ,Mbape,Jovic,svi du oni prerazvikani ,ovaj momak je buducnost.Samo da ne napravi gresku I prije vremena predje u Real ili italiju,unistit ce ga kao I mnoge mlade do sad
2 1
GenuineComments
Zemljak Ole bi ga trebao dovesti u MUFC. Nekako... najprirodnije.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti