Haaland je poznat po golovima, a njegov otac kao meta jednog od najžešćih startova ikada
Foto: Screenshot

Nije bilo pametno zamjeriti se pragvom Ircu...

Haaland je poznat po golovima, a njegov otac kao meta jednog od najžešćih startova ikada

Mladi napadač Salzburga Erling Haaland apsolutna je senzacija dosadašnjeg dijela sezone.

U dresu svog tima je nezaustavljiv u austrijskom šampionatu, a prava je napast i za odbrane u Ligi prvaka.

Već sada se špekuliše o njegovom transferu u neki od najvećih evropskih klubova, a njegov otac, nekadašnji fudbaler, Alf-Inge Haaland je nekoliko put javno govorio kako ne bi imao ništa protiv da se njegov sin, baš poput njega, okuša u engleskom Premiershipu.

Inače, Alf-Inge Haaland je za razliku od Erling bio defanzivac/defanzivni veznjak, a u Engleskoj je branio moje Nottingham Forresta, Leedsa i Manchester Cityja.

Međutm, Alf-Inge nije imao blistavu karijeru kakva se predviđa njegovom sinu, ali je dobro poznat i često ga se može vidjeti u različitim video kompilacijama - na njegovu žalost, najgrubljih startova u historiji fudbala.

Naime, u aprilu 2001. godine je, u vrijeme dok je nosio dres Cityja, na Haalanda izuzetno grubo startovao Roy Keana, legendarni "žestoki momak" iz redova Manchester Uniteda.

Keane je tada praktički okončao karijeru danas 46-godišnjeg Norvežanina.

Čitav incident je imao svoju pozadinu.

Naime, Keane je 1997. godine nakon blagog kontakta sa Haalandom (koji je tada nosio dres Leedsa) pokidao ligamente koljena. Iako se ne može reći da je Haaland tada imao veliku uticaj na Keanovu povredu, prgavom Ircu je, dok je ovaj ležao na travnjaku, poručio da ustane i prestane glumiti.

To Keane očigledno to nikada nije zaboravio, a dodatno ga je "raspalio" sam Haaland tokom kobnog derbija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Je** ga... Odradio je svoj posao. Iznervirao me. Provocirao me od početka utakmice", kasnije je u svojoj autobiografiji napisao Roy Keane.

Keane je zbog starta nad Haalandom dobio žestoku suspenziju i kaznu od 150.000 funti.

Top Komentari

BobPaisley
...volim ovakve startove...ja bi za ovo davao maximalno zuti karton...dosta mi je ovih placip*cki tipa Neymara i slicnih sto se za svaki kontakt valjaju po treneu pola sata...aku su vec placeni milione red je da istrpe neki grublji start...prje 25-30 godina nisu se tako lako davali crveni kartoni,evo malo startova legendarnog Vinnie Jonesa,on bi Neymara poslao u mrtvacki sanduk jednim startom... watch?v=qBAfN_AySac
2 5
zvjezdan10
Ne znam samo kako se niko nije sjetio da polomi noge Keanu, lik je bio toliki mesar, namjerno povredjivao ljude i izvukao se.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi