Salzburg odredio cijenu za novo fudbalsko čudo
EPA

Prate ga brojni velikani

Salzburg odredio cijenu za novo fudbalsko čudo

Austrijski mediji objavili su kako je Red Bull Salzburg odredio cijenu za 'wunderkinda' Erlinga Brauta Haalanda.

Sa svega 19 godina ovaj norveški fudbaler naprosto briljira u dresu Salzburga, a na njegove podvige imuni nisu ostali ni brojni velikani, prije svih Juventus i Manchester United, koji su već spremili ponude.

Ako je suditi prema onome što pišu austrijski mediji, zainteresovani klubovi morat će dobro odriješiti kesu ukoliko žele Haalanda, budući da ga ne namjeravaju pustiti za cijenu manju od - 100 miliona eura.

Izvjesno je da će klub iz Mocartovog grada znatno profitirati od Haalandove prodaje. Norvežanin je u Salzburg došao početkom ove godine iz Moldea za tek pet miliona eura, a na osnovu sjajnih igara sada vrijedi 20 puta više.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Haaland se inače sinoćnjim golom protiv Napolija upisao i u historiju Lige prvaka. Tačnije, postao je četvrti igrač u historiji koji je zabio u svakom od četiri prva nastupa u najelitnijem klupskom takmičenju, a preostala trojica su Ze Carlos (Porto, 1992/93), Alessandro Del Piero (Juventus, 1995.) te Diego Costa (Atletico Madrid, 2013/14).

Također, postao je i prvi igrač u historiji koji je zabio čak sedam golova u četiri prve utakmice u Ligi prvaka.

Top Komentari

NKZ1922
hahahahaha a mrs u picku materinu vise sa ovim cijenama. Da bog da ga niko ne kupio, pa kad budete za 3 godine plakali i molili klubove poput Genka da ga kupe za 1,5mil. onda cete se sutat nogom u guzicu sto niste na vrijeme uzeli 30-40tak mil koliko realno vrijedi. Nece ga niko uzeti za ove pare, davno su se klubovi opametili poslije ovih Neymara, De Ligtova itd
1 1
realno_govoreci
Ma decko pljunuti Jovic. Moze igrati u klubu u kojem igra a kada dodje negdje gdje se igra drugi fudbal nestat ce .
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi