UEFA razmatra žalbu Zvezde: Hoće li veličanje Ratka Mladića proći nekažnjeno?
Delije su podigle transparent na meču sa Bate Borisovom

Sutra konačna odluka

UEFA razmatra žalbu Zvezde: Hoće li veličanje Ratka Mladića proći nekažnjeno?

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je Crvenu zvezdu sa 50.000 eura i odigravanjem meča Evropske lige protiv moskovskog CSKA bez prisustva publike.

Disciplinska komisija UEFA kaznila je beogradski klub zbog transparenta posvećenog nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću i skandiranja njegovog imena tokom utakmice u Belorusiji protiv BATE Borisova.

Poruka koju su Delije tada istakle glasila je: "Hiljadu doživotnih da su ti dali častan Srbin tebe slavi".

Očekivano, rukovodstvo beogradskog kluba žalilo se na ovu odluku. Zatražili su skidanje kazne o zabrani dolaska navijača, a danas je pravni tim crveno-bijelih pred Apelacionim sudom UEFA obrazložio žalbu.

UEFA međutim danas nije razmatrala ovu žalbu. Odluku su najavili za petak, pa ćemo sutra saznati konačnu odluku krovne kuće evropskog fudbala o eventualnoj kazni i zabrani dolaska navijača na meč sa Moskovljanima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prva utakmica šesnaestine finala Evropske između Zvezde i CSKA igra se 13. februara u Beogradu i sigurno je da veličanje ratnih zločinaca nesmije proći nekažnjeno.

Ipak, od UEFA-e smo navikli sve i svašta, pa i ne treba čuditi ako žalba beogradskog tima na kraju i bude prihvaćena.

Top Komentari

prsatidado
UEFA ako prihvati žalbu treba početi kačiti transparente likom Pavelića i Hitlera
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti