Ovakvi rezultati su rijetka pojava u Engleskoj: Nestvarna pobjeda Leicestera u Southamptonu
(Foto: EPA)

Lisice do vrha napunile mrežu protivnika

Ovakvi rezultati su rijetka pojava u Engleskoj: Nestvarna pobjeda Leicestera u Southamptonu

M. Šljivak

Fudbaleri Leicestera pregazili su kao gosti Southampton sa čak 0:9 u susretu 10. kola engleske Premier lige.

U zaista nevjerovatnoj utakmici na St. Mary's stadionu Lisice su bile nemilosrdne prema domaćinu i do vrha su im napunili mrežu.

Revija pogodaka počela je u 10. minuti kada je za 0:1 pogodio Ben Chilwell, da bi samo dvije minute kasnije domaći tim ostao sa igračem manje nakon isključena Bertranda.

Prednost na terenu su gosti maksimalno iskoristili, pa su već do poluvremena napunili mrežu Southamptona.

Tielemans je u 17. minuti pogodio za 0:2, da bi zatim Ayoze Perez dva puta pogodio za 0:4, a Jamie Vardy je postavio rezultat od 0:5 na poluvremenu.

U nastavku meča još četiri gola u mreži Southamptona. Perez je u 57. minuti pogodio za 0:6, a već u narednom napadu Vardy za 0:7.

Na 0:8 je James Maddison u 85. minuti utakmice, a Vardy s penala u nadoknadi pogađa za zaista nevjerovatan rezultat od 0:9, koji se u Premiershipu rijetko viđa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 10. kolo:

Southampton - Leicester 0:9

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Ovo jarane kao kad naletis na neku nimfomanku pa te jase citavu noc
7 2
Alpasinacxx
Sad je nama pitarima zeru lakše, nakon one nemile noći protiv Atalante. :)
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi