"Ovdje nema toliko panike jer na svakom koraku imate postavljena sredstva za dezinfekciju"

Kerim Memija se javio iz Danske

"Ovdje nema toliko panike jer na svakom koraku imate postavljena sredstva za dezinfekciju"

E. Čaušević

U skoro cijeloj Evropi prekinuta su sportska takmičenja zbog pandemije koronavirusa, a svi se nadamo da će se situacija brzo smiriti i da će se sve vratiti u normalu.

Nešto bolja situacija u odnosu na većinu evropskih zemalja je u Danskoj gdje se situacija oko koronavirusa već polako smiruje. Klubovi su dobili dozvolu za zajedničke treninge, a sezona bi se trebala nastaviti narednog mjeseca.

Za SportSport.ba o situaciji u Danskoj pričao je bivši fudbaler Željezničara, Kerim Memija, koji trenutno nastupa u dresu drugoligaša Hobra. Memija je član Vejlea, ali ove sezone igra na posudbi za Hobro.

Memija je na početku razgovora izjavio da u Danskoj nema toliko panike kao u ostatku Evrope zbog pandemije koronavirusa. Klub je donio odluku da igrači treniraju u grupama, te se nada da će se sve ubrzo vratiti u normalu.

"Ovdje nije tolika panika kao u većini Evrope. Dosta je mirno i sve radi normalno s nekim manjim mjerama i zabranama koje su uvedene. Imaš sredstva za dezinfekciju na svakom koraku. Kada ulaziš u neku radnju dobiješ rukavice, a također i sredstvo za dezinfekciju ruku. Sve je nekako sređeno i zbog toga nema toliko panike", priča Memija na početku razgovora za SportSport.ba i nastavio.

"Mi i dalje normalno treniramo i jedino što je uvedeno jeste da se trenira u grupama od šest igrača. Hobro je malo mjesto koje ima dosta prirode okolo i situacija je dosta mirna. Na vezi sam sa svojima u Sarajevu gdje je očito dosta drugačija situacija".

Memija je dodao da pokušava naći razne načine kako bi "ubio dosadu" nakon treninga, te je objasnio šta većinom radi kada je kući.

"Sjedim na balkonu i slušam muziku. Gledam dosta filmove i serije, te igram igrice na PlayStationu. To je otprilike ono što najviše radim kada sam kući i tako sve u krug. Trenutno je odluka da se sezona nastavi sredinom maja, ali to još uvijek nije zvanično. Vidjet ćemo u narednim sedmicama šta će biti", dodao je bh. fudbaler.

Na kraju razgovora Memija je imao poruku za bh. građane.

"Najvažnije je da se poštuju pravila koja su postavljena. Svi trebaju da se čuvaju i da budu oprezni. Najbolje je ostati kući i poštovati ono što se kaže. Iskreno se nadam da će to biti dovoljno da se smanji širenje koronavirusa i da ćemo se brzo vratiti svakodnevnom životu", zaključio je Memija.

Prema posljednjim informacijama u Danskoj je potvrđeno 5.402 slučajeva koronavirusa. 1.621 osoba se oporavilo, dok je 218 zaraženih preminulo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi