Zmajići otputovali za Portugal: "Znamo da je ovo najvažnija utakmica kvalifikacija"

Memija vjeruje u dobar rezultat

Zmajići otputovali za Portugal: "Znamo da je ovo najvažnija utakmica kvalifikacija"

E. Čaušević

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra u gostima protiv Portugala utakmicu koja će sve odlučiti.

Izabranici Vinka Marinovića su pokazali odlične igre u ovim kvalifikacijama, ali smo porazom u Rumuniji izgubili šanse da se direktno plasiramo na EP. Ipak, mjesto za baraž je još uvijek u igri, a u slučaju da pobijedimo Portugal u gostima najvjerovatnije ćemo osigurati baraž za Euro.

Naši mladi reprezentativci jutros su se zaputili put Portugala, a pred samo odlazak desni bek Kerim Memija izjavio je da su igrači odlično raspoloženi, te da su maksimalno spremni za okršaj s Portugalom.

"Moram istaći da je i na ovom okupljanju atmosfera u ekipi na visokom nivou i svi smo u dobrom raspoloženju došli na pripreme. Maksimalno smo se spremili za Portugal jer to je za nas najvažnija utakmica u ovim kvalifikacijama. Oni jesu favoriti. Dobra su i uigrana ekipa i svi smo svjesni da je pred nama veoma težak zadatak. O selekciji Portugala možemo imati samo riječi hvale, ali u isto vrijeme ne smijemo prestati da vjerujemo u sebe. Mi smo takođe u kvalifikacijama pokazali da imamo kvalitet. Uz maksimalnu angažovanost možemo ostvariti pobjedu koju svi priželjkujemo", rekao je Memija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi