Kerim Memija ima novi klub!

Bh. fudbaler mijenja sredinu

Kerim Memija ima novi klub! · Saznajemo

Bivši kapiten mlade reprezentacije BiH Kerim Memija u posljednjim satima prelaznog roka promijenio je klub.

U prošloj sezoni Memija je pružao vrlo dobre partije za Vejle, ali kako je ovaj klub ispao iz 1. danske lige, nije imao izbora nego da potraži novu sredinu.

Nekoliko klubova je bilo u igri za Memijin potpis, prije svega iz Austrije, ali u Vejleu su popustili tek posljednjeg dana prelaznog roka. Kao najkonkretniji na koncu se pokazao danski prvoligaš Hobro i upravo je to klub u kojem će bh. fudbaler nastupati u narednoj sezoni.

Da je na relaciji Hobro - Vejle sve dogovoreno potvrđeno je i za SportSport.ba, a u pomenuti klub bivši fudbaler Željezničara dolazi na posudbu do kraja sezone.

Memija u Danskoj inače nastupa od 2016. godine. Vejle ga je iz Željezničara doveo uz obeštećenje od 150.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi