Ove cifre Mourinha drže na Old Traffordu
Unatoč lošim rezultatima, uprava Manchestera i dalje gleda kroz prste Mourinhu i drži ga na klupi, a kako i ne bi...

Portugalac je i dalje siguran

Ove cifre Mourinha drže na Old Traffordu

E. Škorić

Ponadali su se neki da će Jose Mourinho dobiti otkaz poslije poraza na Anfieldu, no uprava Manchester Uniteda se ne oglašava.

United tone sve dublje i dublje, igranje u Ligi prvaka iduće sezone mogao bi da bude samo san, a čelnici kluba i pored toga trpe Mourinha na klupi.

United je ostvario samo jednu pobjedu na posljednjih pet premierligaških mečeav i ima pet remija i pet poraza nakon 17 kola, odnosno čak 19 bodova manje od vodećeg Liverpoola, a 11 bodova od Chelseaja koji se nalazi na posljednjoj poziciji koja vodi u Ligu prvaka.

Po svim bi parametrima United treao da otpusti Mourinha, ali Portugalac je zaštićen, a čini se da ga spašava to što bi klub u slučaju njegovog otkaza morao žestoko da ga isplati.

U slučaju da United otpusti Mourinha prije kraja zimskog prelaznog roka, odnosno do kraja mjeseca, morao bi da mu isplati čak 24 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U slučaju da Mourinho ostane do kraja sezone i da ne izbori Ligu prvaka, klub će morati da mu plati 25 posto maji iznos, odnosno 18 miliona funti.

Kako god, United mora da isplati dobar iznos ako želi da Mourinho ode, no teško da će, nastavi li se ovako, ta cifra biti veliki problem za tim sa Old Trafforda i ljude koji upravljaju njime.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Bolje da ga iskeširate,jer ce vas srozati na nivo Stouka,West Bromvich Albiona ,Sautemphtona...
28 1
Raikkonen
Ja ipak mislim za M.United Odović najbolje riješenje
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi