Ove cifre nisu normalne: Koliko novca su timovi iz Premier lige zaradili u prošloj sezoni?
U Engleskoj se vrti zaista ogroman novac i nije nikakvo čudo što su timovi iz ove zemlje dominantni (Foto: EPA)

Zarada je ogromna

Ove cifre nisu normalne: Koliko novca su timovi iz Premier lige zaradili u prošloj sezoni?

Midhat Šljivak

Engleska Premier liga je protekle sezone ponovo donijela velika uzbuđenja.

Manchester City i Liverpool su do samog kraja vodili veliku borbu za titulu prvaka, a velika bitka viđena je i među timovima koji su željeli plasman u Ligu prvaka.

Na kraju su tamo pored Cityja i Liverpoola otišli Chelsea i Tottenham, a šansu da zaigra među najboljim ekipama Evrope imat će i Arsenal, ali za to mora pobijediti Chelsea u finalu Evropske lige.

Engleska je pokazala da je trenutno najjača liga svijeta. Dokaz tome su uspjesi njihovih timova u Evropi, a interes za Premiership je iz sezone u sezoni sve veći.

Klubovi dobijaju ogroman novac samo od TV prava. Objavljene su cifre koje su klubovi dobili i one izgledaju zaista nestvarno.

Najviše je zaradio Liverpool. U kasu Redsa će 152.5 miliona funti, a iza njih je odmah prvak Manchester City sa zaradom od 151 miliona funti.

Interesantno je svakako da je samo jedan tim zaradio ispod 100 miliona. To je Huddersfield, ali sigurno je da su i oni veoma zadovoljni sa 96.6 miliona funti.

Nije to sav novac kojeg su engleski timovi dobili. City je kao prvak dobio nagradu od 38.6 miliona funti od strane Fudbalske asocijacije, a svaki tim ispod je dobijao 1.9 miliona funti manje.

Interesantno je svakako da je tako posljednjeplasirani Huddersfield ligu napustio bogatiji za gotovo 100 miliona funti, što je zaista ogromna cifra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi