"Kriza je, klubovi traže odgodu plaćanja za transfere ili žele samo posudbe"
FOTO - EPA

Marc Overmars govorio o stanju u fudbalu

"Kriza je, klubovi traže odgodu plaćanja za transfere ili žele samo posudbe"

Adnan Beganović

Pamdemija korona virusa izazvala je mnogo problema i u svijetu fudbala.

Situacija u mnogim ligama i klubovima nije sjajna, a da je korona "uzdrmala" fudbal potvrdio je i direktor Ajaxa Marc Overmars.

Nekada sjajni fudbaler u razgovoru za nizozemske medije je istakao da 95 posto klubova jednostavno nema novca i da ih većina želi odgodu plaćanja za transfere ili pak insistiraju na posudbama.

"U 95 posto klubova nema novca. Potrebno je neko vrijeme da bi se preživjelo. Svi klubovi žele odgodu plaćanja za transfer ili idu na posudbe", objašnjava Overmars.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Zbog finansijske krize, Ajax je prodao Sergino Desta u Barcelonu.

"U principu, zadnjih godina duže se oslanjamo na svoje igrače. Ali ipak smo morali nešto zatvoriti u smislu proračuna", zaključuje Overmars.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi