Ajax ponižavao rivala u subotu, ali golman Onana je pokazao da je najvažnije ostati dosljedan sebi

Imao je poštovanja prema rivalu

Ajax ponižavao rivala u subotu, ali golman Onana je pokazao da je najvažnije ostati dosljedan sebi

E. Škorić

Ajax je svoju nevjerovatnu dominaciju u nizozemskom nogometu najbolje predstavio u subotu pobjedom nad Venlom u gostima - 13:0.

Rekordna pobjeda Ajaxa koja će ostait zapisana u nogometnoj vječnosti. Gosti iz Amsterdama bukvalno su se iživljavali nad nemoćnim domaćinom, a zanimljivo da niti u jednom trenutku nisu usporili i isključivo su, do samog kraja, išli na to da daju što više pogodaka.

Mnogi su odmah osudili nastup Kopljanika, kojima fair-play nije bio nimalo bitan, ali jedan čovjek je ipak imao drugačiji stav. Golman Andre Onana nije želio biti dio te priče.

On je, dakako, kao golman svoj posao radio kao i uvijek, branio što je išlo ka golu, ali kada su mu tražili da puca penal na 9:0, on je to odbio!

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Ne, nikada nije postojala ta mogućnost. Nije mi padalo na pamet da pucam penal iz poštovanja prema protivniku. Također, važnije je da je dao Klaas-Jan Huntelaar jer mu je potrebno za samopouzdanje", poručio je kamerunski golman.

Top Komentari

Penderinos
Najgore su mi te price o neposivanju protivnika i manjku fair playa, kada nastojis da postignete sto vise golova. Pogledajte samo sta je takav pristup učinio od Bayerna ! Postali su nemilosrdna Masina koja melje sve redom, uvijek igra za gol vise, svi igraci su maksimalno motivirani i u klubu su svi sretni. Zar su trebali protiv Barce stati na 5-2 ? Da li bi iko poslije govorio o toj utakmici ? Dali ni ostala upamćena ?!!? Da li bi Bayern i dalje bio sinonim za moc i nepobjedivosti !? Ista stvar s Njemačkom protiv Brazila 2014. I oni su bili nesavladivi. Zato molim vas bez tog moralisanja, takve stvari cine fudbal. Ako venlo nije spremno igrati eredivisiju nek ustupe u amatersku ligu pa ce mo ih onda sazaljevati. Uostalom, svi smo pretprosle sezone gotivili Ajax u njihovom pohodu na polufinale LP. Uzitak ih je gledati
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi