Overmars: Vjerujem da Ajax može osvojiti Ligu prvaka

Sportski direktor Ajaxa

Overmars: Vjerujem da Ajax može osvojiti Ligu prvaka

Iza holandskog Ajaxa je sezona za zaborav. Dominaciju u prvenstvu nakon četiri sezone prekinuo je veliki rival PSV, a uspjeh nije zabilježen ni na evropskoj sceni. 

Unatoč tome, sportski direktor Marc Overmars uvjeren je kako su 'Kopljanici' na pravom putu, te najavljuje pohod na Ligu prvaka. 

"Zašto bi bilo nemoguće da u sljedećih nekoliko godina Ajax osvoji Ligu prvaka? Uvjeren sam da to nije utopija jer ovo je vrlo mlada i nadarena momčad koja će u sljedećim sezonama, ako ostane na okupu, još napredovati", kazao je Overmars i dodao:

"A nakon toga opet možemo početi graditi novu momčad. I napasti Ligu prvaka, naravno..."

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Inače, Overmars slovi za veliku legendu u klubu iz Amsterdama. Tokom karijere s mnogo uspjeha nosio je dres Ajaxa, a još je igrao i za klubove kao što su Arsenal i Barcelona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.