PSV, Ajax, Twente i AZ slavili

Eredivizija, 33. kolo

PSV, Ajax, Twente i AZ slavili

Edmir Škorić

Danas su odigrani susreti 33. kola holandske Eredivizije.

Već sada su mnoge stvari jasnije iako se mnogo toga u Holandiji znalo i prije nekoliko sedmica.

PSV je prvak, Ajax će igrati kvalifikacije za Ligu prvaka kao drugoplasirani tim prvenstva, ali neizvjesno je ko će na kraju izboriti nastup u Evropskoj ligi. Trenutno je Feyenoord treći sa 59 bodova, ali isto toliko bodova ima i AZ Alkmaar.

Inače, trećeplasirani ide direktno u Evropsku ligu, dok će od 4. do 7. razigravati za plasman u Evropsku ligu.

Iz lige su definitivno ispali Breda, GA Eagles i Dordrecht. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

PSV je, bez obzira na osiguranu titulu, nastavio da pobjeđuje. Danas je s 2:0 savladao Heracles, a pogađali su Depay (eurogol) i Willems. Ajax je s 3:0 bio bolji od Cambuura, a pogađali su Fischer dva puta i Schone.

AZ Alkmaar je s 3:2 savladao Bredu, dok je Zwolle s 1:0 slavio u Groningenu, a Twente je nadigrao Dordrecth s 3:0. Willem II je s 1:0 bio bolji od Den Haaga, dok je duel Eaglesa i Heerenveena završen rezultatom 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.