Ovih 13 klubova je već izborilo nastup u Ligi prvaka

Timovi koji će igrati u Ligi prvaka naredne sezone

Ovih 13 klubova je već izborilo nastup u Ligi prvaka

Endin Čaušević

Sezona u evropskim ligama ušla je u sami finiš, još uvijek trebamo saznati prvake liga, a neke od putnika u Ligu prvaka već znamo.

U narednih nekoliko sedmica saznat ćemo prvake u najjačim ligama Evrope, te putnike u evropska takmičenja. U većini liga do kraja su ostala još dva kola, a već znamo 13 ekipa koji će se takmičiti u Ligi prvaka naredne sezone.

U Engleskoj sigurno mjesto u narednoj sezoni Lige prvaka ima Leicester koji je najbliži i osvajanju titule. 

Što se tiče Španije tu su stvari skoro jasne. Španci već imaju tri putnika u LP, a to su Barcelona, Atletico Madrid i Real Madrid.

I u Njemačkoj je jasno sve već nekoliko kola. Bayern i Borussia Dortmund su u vrhu, a jučer je plasman u LP i matematički osigurao Bayer Leverkusen nakon pobjede protiv Herthe.

U Italiji je jedini siguran Juventus koji je odbranio titulu prvaka, dok je plasman i titulu prvaka osigurao i PSG. Od ostalih liga u Ligi prvaka su Benfica, Sporting, Dynamo Kyiv i Basel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Očekuje nas zanimljivih mjesec dana u kojima ćemo znati prvake skoro svih liga u Evropi, te novog prvaka Evrope.

Država Klub
Engleska Leicester
Španija Barcelona
Španija Atletico Madrid
Španija Real Madrid
Njemačka Bayern 
Njemačka Borussia Dortmund
Njemačka Bayer Leverkusen
Italija Juventus
Portugal Benfica
Portugal Sporting
Francuska PSG
Švicarska Basel
Ukrajina Dynamo Kyiv

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi