Griezmann poslao Katalonce u očaj, a Atletico u polufinale
Foto: EPA

Ništa od odbrane naslova

Griezmann poslao Katalonce u očaj, a Atletico u polufinale

Edmir Škorić

Aktuelni evropski prvak Barcelona oprostila se od Lige prvaka nakon poraza u Madridu (2:0) od Atletica.

Barca je s 2:1 slavila protiv Atletica na Nou Campuu i to nakon preokreta, ali večerašnjih 2:0 Atleticu je donijelo veliko slavlje i plasman u polufinale.

Prvi prijeti Atletico, ali Gabijev udarac nije bio precizan. U osmoj minuti Griezmann glavom puca, Ter Stegen je siguran. U 30. minuti Pique je čini se igrao rukom, domaći su tražili penal, ali sudija se nije oglasio.

Tek u 35. minuti prvi pokušaj gostiju, ali Messijev udarac iz slobodnjaka ide preko gola. 

Gol odluke postigao je sjajni Francuz Antoine Girezmann u 37. minuti. Saul je fantastično ubacio, a Griezmann glavom loptu ugurao u mrežu Ter Stegena za veliku ludnicu na madridskom stadionu.

Neymar je u završnici prvog dijela zaprijetio, Oblak je bio siguran. U nastavku je Barca, kako se bližio kraj utakmice, sve više napadala, no Atletico je također igrao dobro i čekao je iz kontri svoju šansu.

Saul je umalo sve riješio u 53. minuti, kada je pogodio okvir gola. U 60. minuti Griezmann bježi odbrani Barcelone, ali ne uspijeva da prevari Ter Stegena. Najbolju šansu za Barcu ne koristi Suarez u 67. minuti. Oblak je zaustavio urugvajskog napadača.

U 87. minuti kontra Atletica, trojica igrača su krenuli prema Ter Stegenu, na kraju Iniestu Filipe Luis pogađa u ruku i to je penal za domaće. Griezmann je bio siguran sa 11 metara za 2:0, što je bio i konačan rezultat. Atletico slavi veliki uspjeh i novo polufinale, Barca neće imati priliku da odbrani titulu evropskog prvaka.

Atletico - Barcelona 2:0 (Griezmann 36, 88 - penal)

Atletico: Oblak, Juanfran, Godín, Lucas, Filipe Luís, Augusto, Gabi, Saúl, Koke, Griezmann, Carrasco

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Mascherano, Piqué, Alba, Busquets, Rakitić, Iniesta, Neymar, Suárez, Messi



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi