Ovisnik o drogama potpisao za Everton

Jose Baxter se vratio na Goodison

Ovisnik o drogama potpisao za Everton

Midhat Šljivak

Ekipa Evertona napravila je iznenađujući transfer.

Novi član tima s Goodison Parka postao je Jose Baxter, čovjek koji se vraća fudbalu nakon pozitivnog testa na kokain kojeg je imao u februaru prošle godine.

Baxter je u tom periodu igrao za Sheffield United, pozitivan test na kokain ga je koštao jednogodišnje suspenzije, ali je ipak dobio novu šansu i to u timu u kojem je ponikao. On će ovu sezonu završiti u rezervama Evertona, a priliku da se nametne Ronaldu Koemanu za prvi tim imaće tokom ljeta.

Baxter je u  prošlosti imao mnogo problema s opojnim sredstvima. Krenulo je sve s kanabisom, koji mu je pronađen u posjedu 2009. godine, da bi 2015. godine bio pozitivan na ekstazi, ali se izvukao bez kazne jer je tvrdio da ga je neko namjerno drogirao.

Ipak, kaznu nije izbjegao u februaru prošle godine, kada je doping test pokazao da je pozitivan na kokain.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 24-godišnji fudbaler je rođen u Liverpoolu. Kao šestogodišnjak se priključio Evertonu čiji je dres nosio sve do 2012. godine.

Potom je igrao za Oldham i Sheffield, a sada će imati novu šansu u timu kojeg voli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi