Ovo boli: Sramotna statistika Evertona u gradskom derbiju

Liverpool se igrao viktorije

Ovo boli: Sramotna statistika Evertona u gradskom derbiju

Ekipa Evertona je sinoć doživjela nezapamćen potop u Mersyside derbiju na Anfieldu, gdje ih je najljući rival Liverpool naprosto ponizio.

Redsi su slavili sa 4:0, a neće biti pretjerano ako kažemo da su domaći trebali zaslužili da pobijede i sa mnogo većom razlikom, jer su bez problema mogli postići desetak golova.

Liverpool je uputio čak 37 udaraca, od čega je 13 bilo u okvir gola, a koliko je Everton bio bezopasan najbolje pokazuje podatak da za 90 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir gola.

Posjed lopte iznosio je čak 67% u korist Liverpoola, dok je omjer izvedenih kornera bio 9:1. Redsi su se na svom stadionu doslovno poigravali sa svojim gradskim rivalom, čiji su navijači još od sredine drugog poluvremena jedva čekali da sudac odsvira kraj i prekine njihovo mučenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovako lošoj partiji Evertona doprinijelo je i isključenje Morija iz 50. minute, koji je napuštanjem terena svoje saigrače stavio na prave muke...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi