Ovo je bilo za srčanog udara: Chelsea nevjerovatnim preokretom ostavio navijače Arsenala u očaju!

Plavcima pripao veliki londonski derbi

Ovo je bilo za srčanog udara: Chelsea nevjerovatnim preokretom ostavio navijače Arsenala u očaju!

Fudbaleri Chelseaja pobijedili su danas na gostovanju Arsenal sa 2:1 nakon nevjerovatnog preokreta u 20. kolu Premiershipa.

Utakmica je bila prilično negledljiva i dosadna sve do samog finiša, ali krenimo redom.

Arsenal je bolje otvorio meč i poveo već u 13. minuti kada je pogodio Pierre-Emerick Aubameyang i to nakon asistencije Chambersa. Do kraja prvog dijela susreta Aubameyang je imao još jednu dobru šansu, ali šutirao je pored gola.

U drugom dijelu meča bilo je poprilično dosadno sve do 83. minute kada je jedna velika greška golmana domaćih Bernda Lena promijenila stvari. Nijemac je nakon jednog ubačaja izletio u prazno, lopta je došla do Jorginha koji pogađa za 1:1.

To je šokiralo domaće igrača i u isto vrijeme dalo krila gostrujućim koji samo četiri minute kasnije postižu novi pogodak. Ovog puta pogodio je Abraham i stvari su se potpuno okrenule u korist Plavaca koji su mirno meč priveli kraju i osvojili tri boda.

Za Artetu je ovo bio drugi meč na klupi Topnika i prvi poraz. U prvom susretu njegov tim je odigrao samo 1:1 kod Bournemoutha.

Chelsea je nakon ove pobjede ostao na 4. poziciji sa 35 osvojenih bodova, odnosno četiri više od petoplasiranog Manchester Uniteda, dok je Arsenal sada tek na 12. poziciji sa samo 24 bodva.

U narednomk kolu Chelsea gostuje kod Brightona, dok je Arsenal domaćin Manchester Unitedu u još jednom velikom derbiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 20. kolo:

Arsenal - Chelsea 1:2

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ibro
Kako Chelsea poce igrati nakon sto je Kovacic izaso
5 4
ragnarrsonn
Ne zna se ko su veci luzeri, ekipe za evropsku ligu
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi