Ovo je definitivno kraj za Begovića: Bournemouth ovog ljeta želi dovesti iskusnog golmana
Begović je ove sezone odigrao 24 utakmice i primio čak 47 golova

Bournemouth traži novog golmana

Ovo je definitivno kraj za Begovića: Bournemouth ovog ljeta želi dovesti iskusnog golmana

S. Pašalić

Bournemouth je ove sezone primio 70 golova u Premier ligi i čini se da želi dovesti pojačanje na poziciji golmana za narednu sezonu.

Bh. golman Asmir Begović je bio prvi izbor trenera Bournemoutha na početku sezone, ali je Begović nakon nešto lošije forme početkom januara završio na klupi.

Begović je ove sezone ukupno branio na 24 utakmice u Premier ligi i primio je 47 golova, a nakon što se preselio na klupu odigrao je još samo dvije utakmice.

Drugi golman Artur Boruc ima 39 godina i već je na zalasku karijere, a prema pisanju engleskih medija Bournemouth želi dovesti 31-godišnjeg golmana Liverpoola Simonea Mignoleta.

Mignolet je izgubio svoje mjesto u ekipi nakon dolaska Alissona Beckera te je ove sezone nastupio samo u dvije utakmice kupa, ali je privukao interes Eddiea Howea.

Howe je spreman ponuditi Belgijancu mjesto u prvom timu, a Liverpool ga je spreman pustiti za 15 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi