Asmir Begović seli u Tursku?
Bh. golman se ove sezone nije proslavio na golu engleskog tima. Čini se kako je došlo vrijeme za oproštaj od Engleske (Foto: EPA)

Službena ponuda u narednim danima

Asmir Begović seli u Tursku?

M. Šljivak

Bh. golman Asmir Begović (31) vjerovatno napušta Englesku.

Iskusni čuvar mreže je, prema navodima engleskih medija, završio sa Bournemouthom i pred njim je još jedan transfer.

Karijeru bi 31-godišnji golman trebao nastaviti u Turskoj. Fenerbahče je spremio ponudu za njega i ona će u narednim danima biti službena.

Begović bi tako nakon 16 godina mogao napustiti Ostrvo, gdje je proveo gotovo kompletnu karijeru, a Fener je vjerovatno nova destinacija.

"Razgovarat ću sa rukovodstvom kluba u narednim danima. U Engleskoj sam 16 godina. Odbacujem li mogućnost igranja van Engleske? Naravno da ne. To je nešto što me itekako zanima. Neću reći da mi je to trenutno prva opcija, ali neću je isključiti", istakao je Asmir Begović prije nekoliko dana.

Turski mediji javljaju da je ponuda za Begovića spremna i da će postati službena u narednih nekoliko dana, a Bournemouth od njegove prodaje očekuje oko 7,5 miliona funti.

Begović se pored Fenera povezivao sa još nekoliko ekipa. Navodno je bio želja grčkog Olympiacosa, a spominjali su se još Nottingham Forest i Stoke City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Asmira bi među stativama Bournemoutha trebao zamijeniti dobro poznati Nick Pope za kojeg je već spremna ponuda od 15 miliona funti.

Begović je protekle sezone nastupio u 24 utakmice za engleskog premierligaša i primio je 47 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti