Ovo je dokaz da smo sinoć gledali jedno od najdosadnijih finala u historiji

Prvi put ikad

Ovo je dokaz da smo sinoć gledali jedno od najdosadnijih finala u historiji

S. Grebović

Sinoć su fudbaleri Liverpoola slavili sa 2:0 protiv Tottenhama i tako stigli do titule prvaka Evrope, šeste u klupskoj historiji.

Redsi su do novog naslova prvaka Starog kontinenta stigli pogocima Mohameda Salaha sa bijele tačke u 2. minuti i Divocka Origija pred kraj regularnog toga utakmice.

Sam susret nije obilovao nekom sjajnom igrom sa obje strane, Redsi su uglavnom kaznili sve propuste Pijetlova, dok su ovi većinom imali loptu u svom posjedu, ali nisu ozbiljnije uspjeli da ugorze gol Alissona Beckera.

Mnogi su ovo finale proglasili kao jednim od najdosanijih ikada od kad se Liga prvaka igra u ovom formatu, a možda jedan od argumenata za to je i podatak da sudija sinoćnje utakmice, Slovenac Damir Skomina nije pokazao ni jedan jedini karton.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovo je zaista bila prava rijetkost i da su ove ekipe igrale recimo, osminu finala FA Kupa, a ne finalnu utakmicu za titulu prvaka Evrope.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi