"Ovo je mržnja koju sam vidio samo u ratnoj Bosni"

Savo Milošević o incidentima na srbijanskom derbiju

"Ovo je mržnja koju sam vidio samo u ratnoj Bosni"

S. Mlaćo

Ne stišava se bura nakon još jednog vječitog derbija između Partizana i Crvene Zvezde (1:1).

Huligani su opet bili u centru pažnje, a o pogotcima i lijepim potezima niko i nema vremena da priča. Slike golih navijača sa razbijenim glavam, kola hitne pomoći koja odvoze iste iz Humske obišle su cijeli svijet.

U Srbiji su nemile scene sa derbija još uvijek tema broj jedan, a svoj komentar u emisiji Radio televizije Srbije dao je i potpredsjednik FS Srbije Savo Milošević, inače rođeni Bijeljinac.

"Količina mržnje koja vlada na našim stadionima nema veze sa fudbalom, niti sa sportom, nema veze sa zdravim razumom. To je mržnja koju sam vidio jedino u onim ratnim vremenima u Bosni", prenosi Mondo izjavu Miloševića.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Istakao da bi posljedice po srbijanski nogomet mogle biti katastrofalne.
"Pitanje je vremena kada ćemo doći na nivo na kom su bili engleski klubovi prije nekoliko decenija, kada su bili izbačeni iz evropskih kupova na pet godina. Mislim da smo blizu tačke kada više neće biti povratka i to je nešto što će se u najskorije vrijeme i dogoditi ukoliko se nešto radikalno ne promijeni na našim terenima".

Top Komentari

Senko Samic
Trebacih izbaciti najvise radi fasizma i podrski ratku mladicu.
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti