Ovo može samo fudbal, novo čudo u Ligi prvaka: Tottenham je u finalu!

Fudbalski spektakl u Amsterdamu, Lucas Moura apsolutni heroj

Ovo može samo fudbal, novo čudo u Ligi prvaka: Tottenham je u finalu!

Nakon pobjede od 0:1 u prvom meču u Londonu, Ajax je večeras na svom stadionu ugostio Tottenham u revanš meču polufinala Lige prvaka. Viđena je fantastična utakmica koja je na kraju završena rezultatom 2:3 u korist Tottenhama.

Utakmica na Johan Cruijff Areni je počela odlično za domaće koji su opasno zaprijetili već u četvrtoj minuti kada je Tadićev šut skrenuo jedan fudbaler gostiju, ali je Lloris odlično odbranio i izbacio u korner.

Ipak, iz kornera Ajax stiže do vodstva. Schone je ubacio, a kapiten Kopljanika Matthijs de Ligt visoko skočio i zakucao loptu u mrežu gola Tottenhama za 1:0.

Samo koji trenutak kasnije, Tottenham je mogao uzvratiti, Son je pogodio stativu, a u nastavku akcije niko od gostujućih fudbalera nije uspio zakucati loptu u mrežu.

Dobro je igrao Ajax u prvom dijelu, a na naredno veliko uzbuđenje se čekalo do 31. minute kada je Tadić pokušao, ali nije bio precizan.

Ipak, u 35. minuti Ajax stiže do drugog gola. Sjajnu ackiju su odigrali domaći, Tadić je na kraju odigrao za Ziyecha koji je iz prve pogodio za 2:0.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 2:0 i činilo se da će Ajax bez većih problema potvrditi plasman u finale Lige prvaka.

Ipak, Pijetlovi su sigurno sinoć gledali čudo na Anfieldu, pa su i oni odlučili ne predati se.

Tottenham je puno bolje ušao u nastavak, a u 55. minuti je uspio smanjiti na 2:1. Dele Alli je pouvako loptu, preuzeo ju je Lucas Moura, ušao u kazneni prostor i matirao Onanu.

Četiri minute kasnije Tottenham stiže do poravnanja. Prvo je Onana odbranio Llorenteu "nemoguće", ali je koji trenutak kasnije Schone izbio lotpu iz ruku svog golmana, pa je ona nekako došla do Moure koji je u 59. minuti poravnao na 2:2.

Djelovali su tada mladi igrači Ajaxa izgubljeno, ali su se poprilično brzo uspjeli "dozvati".

Uzbuđenja u Amsterdamu, međutim, nisu prestala.

Ziyech je u 63. minuti imao veliku priliku dovesti Ajax u novo vodstvo, prijetio je i Tottenham, igralo se u strašnom ritmu i gol je mogao pasti svakog momenta.

Hakim Ziyech je u 80. minuti imao još bolju priliku riješiti sve dileme oko putnika u finale, dobro je šutirao, ali je stativa ovaj put bila saveznik Tottenhama.

Ogromnu šansu je Tottenham imao u 87. minuti utakmice, ali je Vertongenov pokušaj glavom sa gol linije skinio sjajni golman Onana.

Imao je i Ajax sjajnu priliku u sudijskoj nadoknadi, Ziyech je dobro šutirao nakon kontre, ali je ovaj put Lloris sjajno interenisao i dao još dvije minute nade Tottenhamu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Činilo se da će Ajax preživjeti, ali onda zadnji napad, zadnji sekundi utakmice i Lucas Moura kompletira hat-trick, pogađa za 2:3 i odvodi Tottenham u finale Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti sa Liverpoolom. Bila je to historijska, 96. minuta utakmice na Johan Crujiff Areni.

Top Komentari

Benjamingst
Imao sam predosjecaj da ce ga zabiti Tottenham I 90+ minuti... I frljoka udje. Sta je fudbal. Sutra mogu I Arsenal I Chelsea u finale I prvi put 4 kluba iz 1 drzave igraju Euro finala.
20 0
Zoilomas
Liverpool prvak 100%
2 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi