Ovo se Benitezu desilo drugi put u karijeri

Nakon sedam mjeseci dobio otkaz u Realu

Ovo se Benitezu desilo drugi put u karijeri

Endin Čaušević

Rafael Benitez večeras je dobio otkaz na klupi Real Madrida.

Benitez je na klupi Real Madrida stigao pred početak ove sezone umjesto Carla Ancelottija, ali se nije uspio na pravi način dokazati navijačima i čelnim ljudima kraljevskog kluba. Ovo je Rafi bio drugi put u trenerskoj karijeri da je dobio otkaz u svojoj prvoj sezoni. Prvi put se to desilo 2010. godine u ekipi Intera.

Španski stručnjak je u svojoj karijeri vodio 12 različitih timova, a samo je u dva kluba uspio ostati duže od tri sezone, Valencijom i Liverpoolom. Iako je imao nekoliko dobrih utakmica na klupi Reala, nekoliko očajnih rezultata koštalo ga je posla.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez poznat je po dvije stvari, a to je da dovodi dosta pojačanja, te da brzo mijenja trenere. Nijedan trener u eri Pereza nije ostao na klupi duže od tri sezone, a takva sudbina će, najvjerovatnije, zadesiti i Beniteza. 

Rafa je bio deseti trener u eri Pereza, a od njih deset četiri su otkaz dobila nakon samo jedne sezone. Real nije osvojio titulu prvaka Španije od 2011/12, i ako ove sezone ne osvoje titulu izjednačit će neslavan rekord iz devedesetih, četiri sezone bez titule prvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Beniteza bi na klupi Reala trebao zamijeniti Zinedine Zidane koji već dvije sezone vodio Real Madrid Castillu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi