Ovo se zove sreća: Amateri voljom žrijeba u 2. kolu FA Kupa

Kakvo slavlje

Ovo se zove sreća: Amateri voljom žrijeba u 2. kolu FA Kupa

S. Grebović
Teme:

Fudbaleri Chichestera će igrati u drugom kolu engleskog FA Kupa jer su prilikom žrijeba za 1/128  izvučeni kao jedina ekipa bez protivnika.

Ishod žrijeba je propraćen kroz neviđeno slavlje igrača i stručnog štaba engleskog niželigaša, a kako i ne bi jer su pored plasmana u 2. kolo inkasirali i 36 hiljada funti, što je za njihove uslove sasvim solidna cifra.

"Želimo biti slobodni! Vjerovatnost da se to dogodi bila je 80 na prema 1 i to nam se upravo dogodilo. Sada kada nekoga moramo izvuči neka to bude neki veliki klub" - rekao je prije izvlačenja trener Chichestera Miles Rutherford.

Želja mu se ostvarila iako su mu šanse bile skoro nikakve. Matematički, iz prvog kola, odnosno 1/128 finala prošli su u drugo kolo, tj. 1/64 finala bez borbe, a ko zna koji ih protivnik čeka u nastavku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Možda im ždrijeb odredi baš neki veliki klub, kao što je želio trener Rutherford.

Top Komentari

manijaci
Ovako naši ne slave kad osvoje finale kupa hahaha
2 1
Honduras
Čuj Chichester hahah igram kladionicu od 2000 te za ove nisam nikad čuo hahahah ovo je deveta liga hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi