Milner srušio rekord Lige prvaka, ali mu već prijeti saigrač

Igrač s najviše asistencija u jednoj sezoni

Milner srušio rekord Lige prvaka, ali mu već prijeti saigrač

Vezni fudbaler Liverpoola James Milner sinoć je postao igrač s najviše asistencija u jednoj sezoni Lige prvaka otkako se elitno takmičenje igra u ovom formatu.

Milner je bio asistent Firminu za peti gol Liverpoola protiv Rome, a to mu je bila čak deveta asistencija u ovoj sezoni čime je pretekao Wayjea Rooneyja (2013/14.) i Neymara (2016/17.) koji su imali po osam.

Zanimljivo, Milnerov tek postavljeni rekord je već ugrožen jer mu se na listi najboljih asistenata opasno približio upravo Firmino. Sjajni Liverpoolov Brazilac na svom kontu ima sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi