Ovo treba zaslužiti: "Delije" posvetile parolu kapitenu Partizana

Da li je ovo bio posljednji "vječiti derbi" Saše Ilića?

Ovo treba zaslužiti: "Delije" posvetile parolu kapitenu Partizana

Večeras je na Marakni odigran 160. vječiti beogradski derbi, a Crvena zvezda se pobjedom od 2:1 nad Partizanom približila novoj titulu prvaka Srbije.

Gledatelji nisu mogli uživati u lijepoj fudbalskoj predstavi, dok je na tribinama bilo "tradicionalno" vatreno.

Osim pirotehnike, "sijevale" su i parole. Provocirali su se vječiti rivali, ali su navijači Crvene zvezde uputili i poruku kapitenu Partizana, 41-godišnjem Saši Iliću.

Ovo je vjerovatno bio posljednji vječiti beogradski derbi legendarnog veznjaka Partizana, a Ilić koji se u svojoj karijeri ponašao korektno i sportski, zaslužio je i poštovanje navijača najvećeg rivala. Naravno, nisu oni propustili priliku da "bocnu" Ilićev klub.

"U svakom kukolju žita ima, dobar kapiten najgoreg tima! Saša Ilić, živjeli!", poručile su popularne Delije.

Inače, Ilić je večeras u igru ušao u finišu utakmice umjesto Pantića.

Ni tri gola nisu mogla popraviti utisak, Zvezda uspješnija od Partizana u nezanimljivom derbiju

Crvena zvezda je danas na svojoj Marakani ugostila Partizan u 33. kolu srbijanske Super lige (Razigravanje za prvaka) i slavila pobjedu rezultatom 2:1.

"Vječiti" su poptuno razočarali u prvom poluvremenu. Viđen je veliki broj prekršaja i prekida, a od fudbala nije viđeno gotovo ništa.

Tu i tamo su i jedni i drugi davali nadu da će odlučnije krenuti prema protivničkom golu, ali se sve završavalo jalovim pokušajima.

Nije ni otvoaranje nastavka donijelo puno bolju predstavu. Gosti su mogli ugroziti gol Zvezde preko Nikolića u 54. minuti, ali je fudbaler Partizana loše šutirao iz odlične pozicije, sa vrha kaznenog prostora.

Igrala se 59. minuta kada je viđeno prvo pravo uzbuđenje na utakmici. Ivanić je ubacio u kazneni prostor Partizana, a Urošević sa leđa povukao Bena. Bilo je to dovoljno da El Fardou Ben padne, a sudija Simović da pokaže na bijelu tačku.

Ben je preuzeo odgovornost i minut kasnije doveo Crvenu zvezdu u vodstvo od 1:0.

Nakon primljenog gola izostao je adekvatan odgovor Partizana, a Zvezda je u 81. minuti stigla do drugog gola i riješila sve dileme oko pobjednika.

Ivanić je ponovo odradio dobar posao, lopta je na kraju došla do Vukanovića koji je pogodio za 2:0.

Samo koji trenutak kasnije, Ivanić se i sam mogao upisti u strijelce, ali je iz dobre pozicije šutirao preko gol.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U samom finišu, u 89. minuti, Marko Marin pravi penal, pa Partizan dobija priliku smanjiti zaostatak. To se i desilo pošo je Gomes savladao Borjana za 2:1.

Partizan ipak nije mogao više od počasnog gola, pa je Zvezdu sa nova tri boda stigla do ukupno 48 i četiri kola do kraja sezona ima šest bodova više od drugoplasiranog Radničkog. Na ovaj način se Zvezda dodatno približila novoj titulu prvaka Srbije, dok je Partizan porazon sebi dodatno zakomplikovao borbu za Evropu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi