Owen: Karijera mi je krenula padati s 23 godine
Foto: EPA

Nekadašnji najbolji napadač svijeta govorio o svojoj karijeri

Owen: Karijera mi je krenula padati s 23 godine

S. Bošković

Michael Owen jedno vrijeme bio je najbolji napadač na svijetu, a kruna njegove karijere stigla je kad je imao svega 21 godinu s osvojenom Zlatnom loptom.

Bio je heroj navijača Liverpoola, no 2004. godine odlučio je da karijeru nastavi u Real Madridu, ali u Englesku se vratio svega godinu dana kasnije, te je nastupao za Newcastle, Stoke City, a oblačenje dresa Manchester United navijači Redsa mu nikad nisu oprostili.

Danas je Owen proslavio svoj 40. rođendan, te se odlučio prisjetiti svoje karijere, povreda, osvajanja Zlatne lopte i odlaska u Real Madrid

"Već do svoje 20. godine sam bio jedan od najboljih na svijetu. To se nastavilo jedan period, ali su me povrede usporile. Već s 23 godine počeo je moj pad. Imao sam povredu prepone od koje se nisam potpuno oporavio. To se desilo kad sam ima 19 godina, a sa 21 godinom sam osvojio Zlatnu loptu".

Owen nije dobio previše prilike za igru u Real Madridu, a konkurencija u napadu na Santiago Bernabeu bili su mu Ronaldo i Raul. Ipak, svoje kvalitete pokazivao je ulaskom s klube, te je tako postigao 13 golova.

"Zadovoljan sam s tim što sam igrao za Real Madrid, to je bila prilika da probam nešto drugačije. Igrati za Barcelonu ili Real Madrid bio je sveti gral u fudbalu", govori Owen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon godinu dana želio se vratiti kući na Anfield, ali Rafa Benitez i klub nisu bili spremni da dovedu igrača koji je klub napustio svega 12 mjeseci prije.

"Želio sam da su se stvari desile drugačije, da sam se vratio u Liverpool i živio sretno do kraja. Kad sam potpisao za Manchester United to je bilo jer je to u trenutku bila najbolja opcija za mene. Nisam posramljen zbog toga što sam uradio, unatoč tome što ljudi žele da se tako osjećam. Nikad mi nije bio san da nastupam za United, Newcastle ili Stoke, ali me je karijera tamo odvela", zaključio je Owen.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Kad si glup! Prelazak u Real je bio nepotreban, u Liverpoolu si bio top igrac
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi