Owen prvi put progovorio o bolesti sina zbog koje ne može postati nogometaš

Dugo skrivao tajnu

Owen prvi put progovorio o bolesti sina zbog koje ne može postati nogometaš

E. Škorić

Nekadašnji nogometaš Liverpoola i Real Madrida nikada nije želio razgovarati o tome, ali sada iznosi neke detalje o Stargardtovoj bolesti od koje pati i njegov sin.

Owen je prava nogometna legenda, igrač kojeg su mnogi voljeli, neko ko je zadužio Englesku, a 2001. godine bio je izabran za najboljeg igrača na svijetu.

Iako se o tome nikada nije govorilo, niti je bilo poznato javnosti, nekadašnji golgeter progovorio je o rijetkoj bolesti od koje pati njegov sin James i zbog koje ne može da bude nogometaš.

Kako je otkrio u intervjuu za Times, njegov 13-godišnji sin ima čudno stanje očiju.

"Nikad to prije nisam rekao. Klinički je slijep. Ima Stargardtovu boles, koja pogađa jednog od 10.000 ljudi, obično mladih do 20 godina", kazao je Owen.

"Ne može vidjeti loptu dok se ne udalji barem pet metara. Koliko god otac želi da njegov sin igra, to je za mene gotova stvar i pomirio sam se s tim. Svi me uvijek pitaju: 'Hoće li postati nogometaš?' A onda stojim kraj terena i slušam: 'Nije dobar kao njegov otac'. Nije jednostavno imati prezime Owen", poručio je nekadašnji reprezentativac Engleske.

U istom je intervjuu otkrio neke detalje iz svoje mladosti i kad je znao da će postati nogometaš.
"Znao sam kad mi je bilo sedam godina da želim biti nogometaš. Sa sedam, osam, devet... godina bio sam bolji od ostale djece. Išao sam u školu i znao sam da mogu nadmašiti sve ostale. Nekada na pauzi nisam ni igrao kako ne bi osramotio neke starije momke od sebe".

Potražite više informacija na temu Premier league:

View this post on Instagram

Happy Birthday son. #teenager

A post shared by Michael Owen (@themichaelowen) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi