Owen se prisjetio utakmice iz 1998. godine: "Prišao mi je i rekao da će mi slomiti obje noge"

Nije ga baš prepao

Owen se prisjetio utakmice iz 1998. godine: "Prišao mi je i rekao da će mi slomiti obje noge"

E. Čaušević

Nekadašnji engleski fudbaler Michael Owen svojevremeno je važio za jednog od najboljih napadač na svijetu.

Owen se na velikoj sceni pojavio u dresu Liverpoola dok je još bio tinejdžer i pružao je zaista nevjerovatne partije. Engleski napadač je 2001. godine osvojio Zlatnu loptu kada je imao samo 22 godine i mnogi su mu predviđali fantastičnu karijeru.

No, nakon što je na ljeto 2004. godine odlučio da napusti Liverpool i pređe u Real Madrid njegova karijera je krenula nizbrdo. U kraljevskom klubu zadržao se samo jednu sezonu i na 36 mečeva zabio je 13 golova što nije bilo dovoljno za napadača njegovog kalibra.

Godinu dana kasnije potpisao je za Newcastle gdje je igrao naredne četiri sezone. Owen je igrao još za Manchester United i Stoke City, a na ljeto 2013. godine objavio je kraj svoje igračke karijere.

Mnogi su za njega čuli na Svjetskom prvenstvu 1998. godine kada je zaista briljirao u dresu Engleske. Owen se 22 godine kasnije prisjetio prvog kola Premiershipa nakon što je završen Mundijal kada je važio za veliku zvijezdu u Engleskoj.

Liverpool je tada igrao protiv Newcastlea, a on je pred početak utakmice dobio velike prijetnje od defanzivca ovog tima Stuarta Pearcea koji je tada imao 36 godina i bio je pred kraj karijere.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sjećam se da je to bio prvi meč nakon Mundijala gdje sam igrao zaista dobro. Išao sam ka svojoj poziciji u napadu, a onda mi je prišao Stuart Pearce i rekao da me on čuva danas. Sjećam se kako je rekao 'Sine danas igrač protiv mene i polomit ću ti obje noge ako bude trebalo'. Malo sam se iznenadio jer mi niko nije tako pričao prije i prijetio", rekao je Owen.

No, Owen se nije baš prepao Pearcea jer je u prvom poluvremenu postigao hat-trick, a Redsi su na kraju slavili na St. James Parku sa 4:1.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ed85
Opet dobar u 36 meceva 13 golova je ok,Jovic ne pogadja ni na treningu.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi