Ožegović: U Zvezdi nisu znali ko sam, ni koju poziciju igram

Mladi napadač Vojvodine zaludio Srbiju

Ožegović: U Zvezdi nisu znali ko sam, ni koju poziciju igram

Ognjen Ožegović je 21-godišnji fudbaler Vojvodine iz Novog Sada, za koju u posljednje vrijeme pruža blistave partije u Evropskoj ligi i domaćem prvenstvu.

Momak rođen u Bosanskoj Gradišci prošao je sve omladinske selekcije Crvene zvezde, a nastupao je i za U17, U18 i U19 reprezentaciju Srbije.

Ožegović je u centar pažnje dospio kada je postigao dva prelijepa gola Sampdoriji u epskoj pobjedini Vojvodine rezultatom 4:0, da bi posljednjeg vikenda na spektakularan način pogodio protiv Javora u pobjedi od 2:0.

Interesantno je da je Ožegović proglašen viškom na Marakani, jer su tamo procijenili da mladi napadač nema kvalitet za Crvenu zvezdu.

"Kada je trebalo da dobijem šansu, ispostavilo se da većina članova uprave Crvene zvezde nije ni znala za mene. Stojanović, Džajić, Kokez, Tončev i ostali nisu znali ni na kojoj poziciji igram, i zato se ne kajem što sam napustio klub za koji sam nastupao od malena", izjavio je Ožegović za medije u Srbiji.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ognjen Ožegović je Zvezdu napustio 2014. goine, a od tada je promijenio čak tri kluba. Prvo je otišao u Rad, zatim u Borac, da bi se na kraju skrasio u Vojvodini. Ove sezone je u pet odigranih utakmica u svim takmičenjima postigao četiri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.