Ozil i zaručnica Amina u Instabulu posjetili Erdogana s posebnim razlogom

Bit će im gost na vjenčanju

Ozil i zaručnica Amina u Instabulu posjetili Erdogana s posebnim razlogom

Edmir Škorić

Bivši njemački reprezentativac i veznjak Arsenala Mesut Ozil danas je u Istanbulu posjetio predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Ozil je u Instabulu na aerodromu Ataturk sa zaručnicom Aminom Gülsom imao susret sa Erdoganom, koji je dobio pozivnicu za njihovo vjenčanje.

Ozil je Aminu zaručio u januaru ove godine, a odlučili su da jedan od uvaženih gostiju te svečane ceremonije bude i prvi čovjek Turske.

Inače, ranije prošle godine je Ozil zajedno s igračem Manchester Cityja Ilkayem Gundoganom posjetio Erdogana, a ta fotografija zasmetala je njemačkoj javnosti, nakon što se ona pojaivla na Twitter profilu političke stranke predsjednika Turske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odmah nakon toga oglasili su se iz Fudbalskog saveza Njemačke koji su poručili svojim reprezentativcima da ne smiju dopustiti da ih neko koristi u političkim kampanjama, te su im jasno dali do znanja da im je zasmetala ova fotografija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi