Ozljeda Dinka Horkaša, Ivan Brkić prvi put na golu Zrinjskog nakon 9 mjeseci

Prvi Brkićev start u službenoj utakmici nakon 24.11. 2019

Ozljeda Dinka Horkaša, Ivan Brkić prvi put na golu Zrinjskog nakon 9 mjeseci

HŠK Zrinjski večeras očekuje utakmica 1. pretkola Europa lige protiv luksemburškog Differdangea. 

Među večerašnjih 18 nogometaša koje je odabrao Mladen Žižović nema dosadašnjeg prvog golmana Plemića Dinka Horkaša. 

Na jednom od prethodnih treninga Horkaš je u jednom duelu ozlijedio rame a zaključno s današnjim danom odlučeno je da nogometaš zagrebačkog Dinama na posudbi u Zrinjskom neće biti u stanju stati na gol, te će večerašnja 'jedinica' na vratima Plemića biti Ivan Brkić.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ivan Brkić bio je do nesretne ozljede 24.11. 2019. u Banja Luci zacementirani prvi golman mostarskog kluba, a do tog trenutka bio je i daleko najbolji golman lige po svim statitičkim parametrima. Brkić je u julu mjesecu u pripremnoj utakmici protiv GOŠK-a prvi put nakon 7 i pol mjeseci stao na gol poslije teške ozljede koljena, a današnji susret bit će mu prvi službeni nastup nakon ravno 9 mjeseci. 

Antonio Soldo večeras će biti u statusu pričuvnog golmana. 

Promo

Top Komentari

user1582376900
Ahaaa, ozljeda.. Ozljeda zvana covid.. Svi kriju, samo Zeljo namagarcen..
1 4
GiS
Povreda zvana COVID-19
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi