Pa, zašto? Pogledajte izraz igrača kojem je Kramarić 'ukrao' gol

Hrvat se upisao u historiju

Pa, zašto? Pogledajte izraz igrača kojem je Kramarić 'ukrao' gol

Andrej Kramarić upisao se u Hoffenheimovu historiju. U sinoćnjem meču protiv Bayera je ovaj hrvatski napadač postigao novi gol, koji mu je bio dovoljan da prestigne našeg Sejada Salihovića i postane najbolji strijelac Hoffenheima u Bundesligi u historiji...

Na taj gol Kramarić neće biti najponosniji, jer mu brojni mediji u Njemačkoj zamjeraju način na koji ga je postigao, praktički ga je 'ukrao' svom saigraču Belfodilu.

Naime, Belfodil je odradio veliki dio posla, uputio je loptu prema mreži gostiju i ona je išla u gol, ali se onda pojavio Kramarić i na gol liniji je dodirnuo kako bi se pogodak pripisao njemu. Možda taj potez nije bio korektan od Kramarića, ali razumljiv je jer je njime postao klupski rekorder sa 47 zabijenih golova.

Posebno je bilo zanimljivo vidjeti reakciju Belfodila u trenutku kada je ostao bez hat-tricka. Fotografija zbunjenog Alžirca je postala hit na društvenim mrežama, ali kako je kasnije i sam slavio s Kramarićem, jasno je da mu ništa nije zamjerio.

Pogledajte...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi