Za PSG je igrao skoro četiri godine, ali ni sanjao nije da će na tako tužan način napustiti Pariz

Potpisao za Wolverhampton

Za PSG je igrao skoro četiri godine, ali ni sanjao nije da će na tako tužan način napustiti Pariz

E. Čaušević

Nije tajna da PSG u svom rosteru ima previše igrača i ne mogu baš svi dobiti šansu i minutažu koju očekuju i očito je da su to shvatili i klubu i odlučili su da je vrijeme da se riješe pojedinih igrača. Prvi koji je napustio Parižane ove zime je Pablo Sarabia koji je to saopštio putem društvenih mreža.

PSG je poznat po tome da se rasipa novcem i da dovodi igrače koji uopšte nisu kalibar za jedan takav klub, a jedan od njih je i Sarabia koji je u Pariz došao na ljeto 2019. godine.

Tada su Parižani sve iznenadili kada su potvrdili transfer Sarabije koji je došao iz Seville za 20 miliona eura, ali kako se i očekivalo na kraju španski reprezentativac nije opravdao očekivanja u dresu francuskog kluba.

Prošlu sezonu je proveo na posudbi u Sportingu, ali se ljetos vratio u PSG. U prvom dijelu sezone Sarabia se uopšte nije naigrao i shvatio je da je najbolje da spakuje kofere i napusti klub.

PSG je pristao prodati ovog 30-godišnjaka i nakon što je stigla ponuda Wolverhamptona nisu se mnogo mislili i odlučili su ju prihvatiti.

No, mnogi su neugodno iznenađeni jer PSG se nije uopšte ni oprostio od Sarabije i za ovaj transfer skoro da se ne bi ni znalo da se on sam nije oglasio na Instagramu.

Oglasi

Sarabia je potvrdio da više nije član PSG-a i da je napustio klub, te da će igrati u dresu Wolverhmaptona s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Ovaj 30-godišnjak je u dresu prvaka Francuske odigrao ukupno 98 utakmica i uspio je zabiti 22 gola i dodati 12 asistencija. Tokom boravka u Parizu uspio je da osvoji pet titula s PSG-om.

U prvom dijelu sezone odigrao je 19 mečeva u svim takmičenjima, ali je većinom ulazio s klupe za rezervne igrače u finišu utakmice i nije se previše naigrao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG ga je prije skoro četiri godine platio skoro 20 miliona eura, a sada su ga Wolverhamptonu prodaju za pet miliona eura.

Top Komentari

denimen9
Sarabia, Olmo, ovaj ona,, ti momci da znaju fuce igrati, već bi odavno bili u Barce ili Reala.. dok on igra u ovim arapskim ligama, nema od njega ništa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi