Poslao ga na zagrijavanje, pozvao da uđe na teren, a onda ga je ponizio kao niko prije

Xavijev potez razočarao i navijače Barcelone

Poslao ga na zagrijavanje, pozvao da uđe na teren, a onda ga je ponizio kao niko prije

E. Čaušević

Barcelona je sinoć rutinski došla do nova tri boda jer je na svom terenu pobijedila sa 2:0 ekipu  Cadiza, a Xavi Hernandez iskoristio je priliku da odmori nekoliko prvotimaca. Međutim, u Španiji svi bruje o tome kako je Xavi ponizio jednog od fudbalera i mnogima uopšte nije jasno zbog čega je to uradio.

Katalonski klub je rutinski riješio sinoćnju utakmicu protiv Cadiza, a sve je bilo jasno već nakon prvog poluvremena kada je Barcelona vodila sa 2:0.

Barcelona je otpor Cadiza uspjela da slomi u 43. minuti kada je Sergi Roberto zabio pogodak za 1:0 nakon fantastičnog protora Ferrana Torresa koji je konačno odigrao odličnu utakmicu u dresu katalonskog kluba.

Samo tri minute kasnije na semaforu je bilo 2:0. Ovaj put Roberto je upisao asistenciju, a sjajan gol s vrha kaznenog prostora postigao je Robert Lewandowski.

U drugom poluvremenu Barcelona je čuvala stečenu prednost i nije bila previše ofanzivna, dok je Cadiz s druge strane imao nekoliko velikih prilika. Slabiji tempo na terenu omogućio je Xaviju da napravi nekoliko izmjena i odmori pojedine prvotimce pred revanš Evropske lige protiv Manchester Uniteda.

Međutim, ono što se našlo u centru pažnje jeste ono što se dešavalo pored klupe za rezervne igrače gdje je Xavi ponizio jednog od mladih igrača ovog tima.

Oglasi

Riječ je o 19-godišnjem veznjaku Pablu Torreu koji je ljetos stigao iz Racinga, ali se ove sezone nije naigrao. No, činilo se da će Torre sinoć konačno dobiti priliku jer ga je Xavi prvog poslao na zagrijavanje, te ga je čak pozvao da se spremi za ulazak u igru, ali se potom predosmilio.

Torre je u 69. minuti trebao biti prva izmjena koju će Xavi napraviti i bio je spreman da uđe na teren, ali se Xavi ničim izazvao odjednom predomislio i Torreu je poručio da neće ići na teren i umjesto njega pozvao je Francka Kessieja.

Ovaj mladi veznjak vratio se na zagrijavanje, ali po njegovu žalost nije dočekao novi poziv Xavija da uđe u igru. Kamere su nakon toga snimile Torrea kako ljutito baca flašu što dovoljno govori šta misli o potezu svog trenera.

Xavi je do kraja utakmice izvršio još dvije izmjene. Prvo je u 74. minuti uveo Raphinhu umjesto Lewandowskog, dok je desetak minuta kasnije na teren ušao i mladi Alarcon koji je zamijenio sinoć indisponiranog Ansua Fatija.

Torre je od dolaska u Barcelonu u dresu ovog kluba odigrao tek šest utakmica ove sezone, te je uspio zabiti jedan pogodak i to tokom grupne faze Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekivalo se da bi Torre mogao biti zamjena za povrijeđenog Pedrija, ali je Xavi na toj poziciji odlučio šansu dati Sergiju Robertu. Također, smatra se da je Torre dobio jasan znak da za njega nema trenutno mjesta u ekipi i on će na ljeto vjerovatno ići na posudbu.

Neke od navijača Barcelone ova situacija podsjetila je na nekadašnjeg igrača tog kluba Riquija Puiga koji je nekoliko sezona "grijao klupu" i niko od trenera mu nije dao pravu šansu, a na kraju je odlučio da napusti Camp Nou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Iako ga volim i cijenim strašno ipak sa dosta odluka Xavija se ne slažem. A to je jedna od ovih. Bezvezno i bezobrazno od njega. Kako ljudi kad sazriju zaborave kako je njima bilo kad su bili mladi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi