Paco Alcacer zvanično postao najskuplje pojačanje Žute podmornice

Sjajni napadač ponovo u Španiji

Paco Alcacer zvanično postao najskuplje pojačanje Žute podmornice

Kada je Borussia Dortmund u svoje redove dovela sjajnog mladog napadača Erlinga Haalanda, postalo je jasno da će za Paca Alcacera biti jako malo mjesta na Westfalenu.

Odmah se počelo špekulisati o transferu sjajnog Španca, a isti je sinoć i zvanično realizovan.

Paco Alcacer je potpisao ugovor sa Villarrealom do 2025. godine i tako popunio mjesto u špicu napada Žute podmornice koje je ostalo upražnjeno odlaskom Karl Tokoa Ekambija u Lyon.

Alcacer se prvo povezivao sa Atletico Madridom, ali je Villarreal očigledno bio konkretniji, te je nekadašnjeg fudbalera Valencije i Barcelone učinio svojim najskupljim pojačanjem svih vremena.

Naime, Žuta podmornica je za Alcacerov potpis izdvojila oko 23 miliona erua. Do sada je titulu najskupljeg imao Gerard Moreno koji je svojevremeno doveden iz Espanyola za 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Borussia Dortmund je Alcacera dovela iz Barcelone na ljeto 2018. godine. Prvo je Španac u Dortmund stigao na posudbu (2 miliona eura), da bi potom njegov ugovor bio otkupljen za 21 milion eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi