Padalović: Najbolji smo tim u ligi, Posušje ćemo sigurno dobiti!
Iza FK Klis odlična je polusezona u 2.ligi Federacije - Jug na kojoj se nalaze na drugom mjestu s dva boda zaostatka za HŠK Posušjem.

Trener FK Klisa vjeruje u kvalitetu svog tima

Padalović: Najbolji smo tim u ligi, Posušje ćemo sigurno dobiti!

Iza FK Klis iz Buturović Polja nalazi se odlična sezona u drugoj ligi Federacije - Jug koju su završili na sjajnom drugom mjestu s dva boda zaostatka za HŠK Posušjem. 

Nogometaši iz Buturović Polja zabilježili su 11 pobjeda uz samo dva poraza a za SportSport.ba trener momčadi Adis Padalović govorio je učinku u polusezoni te planovima FK Klisa za naredne dane.

"Jako sam zadovoljan učinkom u prvoj polusezoni. Napravili smo i istorijski uspjeh plasmanom u 1/4 finale Kupa. Što se tiče prvenstva, nismo dobro otvorili, mislim tu na prvo i treće kolo u kojima smo mogli izvući puno bolje rezultate, ali nakon tog trećeg kola smo se podigli i uvezali 10 pobjeda" - otpočeo je Padalović razgovor za SportSport.ba i nastavio: "Mislim da smo tim nizom oborili i klupski rekord što se tiče broja uzastopnih pobjeda".

Hoće li se FK Klis pojačavati preko zimske pauze?

"U klub je već pristigao stoper Semir Čilić, to je igrač o kome se dosta zna i nama će siguran sam biti veliko pojačanje, posebno u Kup utakmicama na proljeće, bez obzira koga god izvučemo jer u ždrijebu nema više lakih protvinika, dapače. Tu ionako nemamo šta izgubiti i idemo se nadigravati, vjerujem da ćemo svima tu biti jedna velika nepoznanica. Moguće je da dođe još pokoji igrač ali ja sam s ovim kadrom i pojačanjem itekako zadovoljan".

Prate li rezultate FK Klis lokalna vlast i gospodarstvenici?

"Financijski problemi kod nas ne zaobilaze ni jedan rang takmičenja, pa smo tako i mi suočeni s njima. Nadamo se da će se vremenom nešto promijeniti".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Kakve su vaše ambicije, kako klupske, tako i Vaše osobno?

"Što se tiče mene osobno moj plan je izboriti A licencu i nadam se da će se skoro stvoriti uvjeti za to. Vrlo izvjesno je da će od sezone 2020/21 i ovaj rang takmičenja od trenera potraživati A licencu. Što se tiče kluba ambicije su sigurno velike. Možete primijetiti da mi napredujemo iz sezone u sezonu. Moramo naravno poraditi još na infrastrukturi, a vjerujem uz ove ljude koji su trenutno u klubu da će klub još više napredovati i nemam nikakvu sumnju u to. Kada se stvore uvjeti napast ćemo i viši rang takmičenja. U ovoj ligi sigurno imamo najkvalitetniju momčad. Na SportSport.ba sam upravo čitao neke izjave trenera iz vrha naše lige, nisu spomenuli da u ligi ima nekoliko ekipa koje su nažalost zbog loše situacije pred samim gašenjem i protiv njih su otprilike bodovi skoro već i upisani. Mi smo napravili sjajan rezultat, a nitko ne spominje stanje s ligom, tj. ovih ekipa kojih mi je žao, posebno FK Turbine koja je na začelju ljestvice. Imate tu i ekipe Branitelja, Stoca, Kamešnice. Ovim hoću da kažem da mjerilo uspjeha našeg konkurenta nisu utakmice protiv ovih timova. Ne bih htio da me se pogrešno shvati ili da sam ne daj Bože ljubomoran. Bježe nam samo dva boda i siguran sam ako budemo zdravi na proljeće da ćemo mi trijumfirati protiv Posušja, u to sam siguran. Zahvalio bih SportSport.ba portalu na interesu kako za naš tim tako i za našu ligu" - završio je Adis Padalović u samouvjerenom tonu razgovor za SportSport.ba.

Promo

Top Komentari

Sanska_Prangija
Grdne moje rane, lige i prdačine..
4 1
Dino69
Odakle toliki optimizam??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi