Posušje preko Rame do jesenje titule, Klis siguran
U Posušju slave jesenju titulu. Danas su slavili u susretu sa osam pogodaka

Druga liga Jug

Posušje preko Rame do jesenje titule, Klis siguran

S. Mlaćo
Teme:

Na pauzu će i nogometaši u Drugoj ligi Jug. Posušje je jesenji prvak. Danas je nekadašnji premijerligaš u sjajnom meču slavio u Prozor Rami protiv Rame 5:3. 

Gosti su poveli pogotkom Ivana Bešlića, izjednačio je Stipo Babić, a drugom poluvrijeme gosti otvaraju pogotkom Krešimira Crnogorca. Nije se prema predavala, pa je Bećirović u 56. minuti pogodio za 2:2. Novo vodstvo gostima sa 11 metara donosi Jure Glavina, da bi domaći preko Kasima ZAhirovića došli do trećeg izjednačenja u 80. minuti.

Četiri minute prije kraja Posušje je ponovo imalo prednost. Ovaj put je pogodio Dominik Begić. Konačnih 5:3 postavlja u 90. minuti Filip Nenadić.

Drugoplasirani Klis je na svom terenu nadigrao Troglav 1918 3:0. Strijelci su bili Esmin Letuka, Muamer Vila i Amel Bajrić.

Sloga je u G. Vakufu Uskoplju pogotkom Viktora Bošnjaka savladala Grude 1:0, dok je Neum u Jablanici sa čak 6:0 deklasirao slabašnu Turbinu. Po dva puta su u listu strijelaca se upisali Ermin Krvavac, Marino Sabljić i Stipe Vujinović.

Brotnjo je na svom terenu deklasiralo Branitelj 4:2. Domaći su pogocima Antonia Miličevića, Nikole Bevande, Tomislava Sušca i Petra Krešimira Miličevića vodili 4:0, ali goste dolaze do smanjenja vodstva pred sami kraj meča. U 82. minuti je pogodio Robert Bunoza, a 4:2 je postavio Dražen Marić.

Tri pogotka viđena si u duelu Kamešnice i HNK Stolac. Domaći su slavili 2:1. Haris Ljutić je doveo Kamešnicu u vodstvo, na 2:0 je povisio Milovan Aćić, a konačnih 2:1 postavio Elvin Boškailo.

U Bijelom Polju Tomislav je bio bolji od Bjelopoljca 3:2. Gosti su poveli pogotkom Josipa Ivića, ali preokret su kreirali Kenan Jazvin i Adnan Husnić. Tomislav pogotkom Antonia Sladoje dolazi u 81. minuti do izjednačenja, da bi tri boda gostima donio u trećoj minuti sudijske nadoknade Stipan Tadić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Posušje je prvoplasirano sa 35 osvojenih bodova, Klis ima 32, a Neum i Brotnjo Čitluk po 26.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi