Palermo i Inter podijelili bodove

Utakmica devetog kola italijanske Serije A

Palermo i Inter podijelili bodove

Endin Čaušević

Palermo i Inter podijelili su bodove odigravši 1:1 u utakmici devetog kola italijanske Serije A.

Prvu priliku na utakmici imao je napadač domaće ekipe Alberto Gilardino koji je bio najviši u šesnaestercu, ali je njegov udarac otišao preko gola. Samo minutu kasnije Vasquez je ponovo zaprijetio golu Intera, ali je njegov udarac sa šesnaest metara zaustavio Handanović.

Inter je prvu ozbiljnu priliku imao u 50. minuti kada je Jovetić zaprijetio iz slobodnog udarca, ali je Sorentino odbranio njegov udarac.

Ipak, deset minuta kasnije gosti su poveli. Biabiany je odlično prošao po desnoj strani i uposlio Perišića kojem nije bilo teško zatresti mrežu domaće ekipe.

Nakon primljenog gola Palermo je svim snagama krenuo naprijed i to im se isplatilo u 66. minuti. Nakon flipera u kaznenom prostoru Intera najbolje se snašao Gilardino koji je izjednačio na 1:1.

U 77. minuti Inter je mogao do drugog gola, ali je sjajnu kontru upropastio Guarin koji je šutirao pored gola. Dvije minute kasnije Interov štoper Jeison Murillo dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton.

Fenomenalnu priliku za pobjedu Inter je imao u 90. minuti utakmice kada je Biabiany izašao jedan na jedan pred Sorentina, ali je golman Palerma odbranio njegov udarac.

Seria A, 9. kolo:

Palermo - Inter 1:1

Potražite više informacija na temu Serie A:


Ivan Perisic 0:1 | Palermo - Inter 24.10.2015 HD by EuropeanLeagueLiveGoal


Alberto Gilardino Goal 1:1 - Palermo vs Inter... by HDFootball2015

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.