Kao Feniks iz pepela: Noć emocija i veliki povratak kultnog kluba
FOTO: Palermo FC

Slavlje ide duboko u noć

Kao Feniks iz pepela: Noć emocija i veliki povratak kultnog kluba

H. Zilić

Prije tri godine većina su mislila da je to njihov kraj.

Igrali su u najnižem rangu, krenuli od nule, a večeras slave povratak u drugoligaško društvo.

U sjajnoj atmosferi pred 37.000 navijača na kultnom stadionu Enzo Barbera na Siciliji, ekipa Palerma izborila je povratak u Seriju B naredne sezone.

Palermo je u revanš utakmici play offa Serie C savladao Padovu sa 1:0, a trenutak odluke desio se u 25. minuti kada je Brunori zatresao mrežu gostiju, a stadion je eksplodirao.

Palermu na ruku je išao trenutak iz 56. minute, kada je Ronaldo dobio direktan crveni karton i Padova je ostala s igračem manje. 

Oglasi

Obzirom da je Palermo imao prednost iz prvog meča od 0:1, rutinski su priveli meč kraju za veliku erupciju oduševljenja.

Gosti su meč završili sa devet igrača jer je u sudijskoj nadoknadi Pelagatti dobio drugi žuti karton.

Ponos Sicilije se tako vratio u Seriu B nakon nekoliko teških godina i borbe za klupski opstanak, a imajući u vidu činjenicu da se već neko vrijeme se spominje da će Palermo postati dio grupacije City Football Group koja između ostalih upravalja i Manchester Cityjem, realno je očekivati Palemro uskoro i u Seriji A, gdje su prije deceniju igrali značajnu ulogu.

Dres ovog kultnog kluba između ostalih nosili su Dybala, Cavani, Pastore, Kjaer, Gilardino, Miccoli, Vivano, Iličić, Sirigu, a sedam mečeva za Palermo 2017. godine odigrao je i naš Toni Šunjić.

Ovome dodajmo da su pored Palerma plasman u Seriu B kroz ligaški dio osigurali Bari, Modena i Suditrol, dok su iz Serie B ispali L.R. Vicenza, Alessandria, Crotone i Pordenone.

Top Komentari

HarisADP
idemoooo Forza Palermo!!!
3 1
user1606950187
Inspiracija za naslov je Janko ko skonta svatice
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi