Oštar odgovor Perezu: Niko od vas ne traži da spasite fudbal
FOTO - EPA

Oglasio se bivši predsjednik Rome

Oštar odgovor Perezu: Niko od vas ne traži da spasite fudbal

A. Beganović

Jedan od idejnih tvoraca Super lige, predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, u intervjuu je objasnio zbog čega su se "odmetnuti klubovi" odlučili za ovaj projekat.

Objava o osnivanju Superlige izazvala je tektonske potrese u svijetu fudbala i vjerovatno će u narednim mjesecima osnivanje novog klupskog takmičenja van okvira UEFA-e biti glavna tema svih inostranih medija.

Perez je u intervjuu između ostalog istakao da su se veliki klubovi Italije, Španije i Engleske odlučili ujediniti kako bi se suprostavili finansijskim gubicima prouzrokovanim pandemijom koronavirusa.

"Prvi put sam ovdje, a vrlo je moguće da to bude i zadnji put. Veliki klubovi u Engleskoj, Italiji i Španiji moraju naći soluciju kako bi riješili ovu situaciju. Došli smo do zaključka da bi zamjenom Lige prvaka sa Superligom smanjili rashode, a povećali prihode. Veliki timovi u Italiji, Španiji i Engleskoj su se odlučili ujediniti kako bi se suprostavili gubicima uzrokovanim pandemijom koronavirusa", počeo je Perez i nastavio.

"Izgubili smo mnogo novca. S toga sam odlučio da napravimo novo takmičenje koje će biti zamjena za Ligu prvaka. Svrha toga je da se finansijski oporavimo i vratimo izgubljeni novac. Fudbal prolazi kroz težak period, pa smo odlučili formirati novu ligu kako bismo se oporavili. Morate napraviti jako takmičenje, s jakim klubovima, kako bi i prihodi bili veći. Ovdje u Realu, izgubili smo mnogo novca pa tražimo način da ga vratimo. Real Madrid je ove sezone izgubio 400 miliona eura, a niko nije ništa uradio povodom toga".

Nije dugo trebalo čekati na odgovore, a prvi se oglasio i nekadašnji predsjednik Rome James Pallotta. Oštar je bio, a prvog čovjeka Reala i Super lige je upitao da li je slušao glas navijača, te mu je poručio da niko od njega nije tražio da spasi fudbal. Upravo je i to u intervjuu istakao Perez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Jeste li se zaustavili na minut kako biste poslušali glas navijača? Niko od vas ne traži da spasite fudbal", poručio je Pallotta i dodao:

"Super liga u netakmičarskom formatu, s 15 najbogatijih klubova kojima je zagarantovan sav novac svake godine, ubit će fudbal, sasvim sigurno ga neće spasiti".

Top Komentari

m1987
Svi pametni sad, a vise od polovine su plaćeni. Vidjet cemo za godinu dana kako ce ovo funkcionisati pa onda uzmite pricajte
1 6
Salihović23
Pallota se javio??!!! Hahahahahahahhahahahahahaha omg
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi